Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

UPM Raflatac laajentuu yrityskaupalla Saksassa

27.5.2022 10:39Uutiset » Toimiala
AMC valmistaa mm. tulostusmateriaaleja Intercoat-brändillä. Kuva: AMC.

UPM vauhdittaa kasvuaan tarramateriaaleissa ja laajentaa uusiin tuotesegmentteihin ostamalla saksalaisen AMC AG -yrityksen. AMC:lla on Pohjois-Saksassa kaksi tehdasta, jotka valmistavat filmitarramateriaaleja, viscom-materiaaleja ja itseliimautuvia tuotteita.

AMC AG on vuonna 1996 perustettu yksityinen yritys, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1959. Yhtiöllä on kaksi tuotantolaitosta Pohjois-Saksassa Kaltenkirchenissä ja Hagenowissa. AMC:n liiketoimintaan kuuluvat filmitarramateriaalit ja Viscom/graafiset materiaalit, joita myydään Intercoat-brändin alla. Yhtiö valmistaa lisäksi muita itseliimautuvia tuotteita Global Notes ja Print Inform -tuotemerkeillä.

Yrityksellä on yli 300 työntekijää, ja sen viime tilikauden liikevaihto oli 110 miljoonaa euroa. UPM Raflatac aikoo vauhdittaa AMC:n kasvua ja saavuttaa merkittäviä synergiaetuja.

– Yrityskauppa vahvistaa asemaamme Keski-Euroopassa ja laajentaa tarjontaamme uusille tarratuotealueille. AMC:n kyvykkyydet ja liiketoimintaportfolio sopivat erinomaisesti liiketoimintamme strategiaan. Näiden vahvuuksien yhdistäminen tehokkaaseen toimitusketjuumme sekä myynti- ja jakeluverkostoomme edistää liiketoimintamme kasvua myös tulevaisuudessa. Odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkaillemme entistä vahvempaa tuotevalikoimaa, sanoo UPM Raflatacin johtaja Antti Jääskeläinen.

Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja se on tarkoitus saattaa päätökseen viimeistään vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

AMC:n Hagenowin tehdas. Kuva: UPM.
Array
Share: