Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Nopeutta laadusta tinkimättä

13.5.2022 15:07Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Office Innovations Finland Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Sami Lampinen, Alex Bohm ja Toni Koskinen ovat tyytyväisiä X-Copyn uuteen työjuhtaan, Xerox Versant 4100 -digipainokoneeseen.

Turkulainen X-Copy on Xeroxin pitkäaikainen asiakas ja alkuvuodesta yhtiö investoi uuteen Xerox Versant 4100 -digipainokoneeseen. Laitteen Turkuun toimitti Office Innovations Finland Oy (OIF).

X-Copy Oy on Kupittaan juna-aseman kupeessa toimiva nykyaikainen kuusi henkeä työllistävä digipainoyritys, joka palvelee sekä yritys- että yksityisasiakkaita. Tuotevalikoima sisältää perinteisten painotuotteiden lisäksi asiakkaille räätälöityjä erikoistuotteita. Suurin osa asiakkaista on Turun alueelta, mutta viime aikoina asiakaskunta on kasvanut myös muihin kaupunkeihin.

– Toimimme yhteistyössä myös Turun yliopiston kanssa ja palvelemme lukuisia järjestöjä ja yhdistyksiä, kertoo X-Copyn Mikko Korhonen.

XEROX VERSANT 4100
• 2400 x 2400 dpi Ultra HD resoluutio • 10-bittinen renderöinti • Nopeus 100 PPM • suositusvolyymi 250 000 sivua/kk • Max. arkkikoko 330 mm x 1,2 m • 52–400 gsm • Useita viimeistelyvaihtoehtoja • Xerox PredictPrint Media Manager pilvipohjaiseen materiaalienhallintaan • Täysin automatisoitu kohdistus, kalibrointi, profilointi sekä densiteetin ja kuvansiirron säätö • Ajon aikainen väritasapainon tarkkailu ja automaattinen korjaus painoksen aikana

X-Copyn investointitarpeet alkoivat kasvaa viime vuonna, sillä digipainotuotteiden kysynnälle nähtiin yrityksessä kasvua ja vanhoja laitteita oli aika päivittää. Alkuvuodesta 2022 X-Copy investoi Xerox Versant 4100 -digipainokoneeseen. Miksi päädyitte juuri tähän malliin?

– Digipainon kasvava kysyntä sekä laatuvaatimukset saivat meidät päätymään Versant 4100 -malliin. Meillä on käytössä kuusi muuta digipainokonetta, joista neljä on Xeroxin konetta ja kaksi Canonin. Xerox Versant 4100 -mallin nopeus, laajemmat materiaalituet sekä automaatio vahvistivat investointipäätöstämme. Haluamme palvella asiakkaitamme myös tulevaisuudessa täsmällisellä nopeudella laadusta tinkimättä ja Versant tukee tätä strategiaa, Korhonen kertoo.

Laitteen myi ja toimitti Office Innovations Finland Oy (OIF), joka on Xeroxin Advanced Production Partner Suomessa. Onko OIF:n toimintatavoissa jotain, mikä on vakuuttanut teidät? Ja onko yhteistyö jatkunut jo pitkäänkin?

– Olemme tehneet OIF:n kanssa yhteistyötä jo parin vuoden ajan ja yhteistyö toimii kiitettävästi. Painoala käy läpi isoa muutosta ja on tärkeää toimia luotettavaksi todettujen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Digipainamisen selviä etuja ovat esim. pienpainokset ja vaihtuvan tiedon painaminen. Asiakkaat eivät vaihtuvan tiedon kampanjoita kovin paljon kuitenkaan hyödynnä, ainakaan kovin innovatiivisesti. Miten asia nähdään X-Copylla?

On tärkeää toimia luotettavaksi todettujen kumppaneiden kanssa.

– Teemme viikoittain vaihtuvan tiedon aineistoja asiakkaille esimerkiksi asiakaspostitusten, pääsylippujen ja vastaavien osalta, mutta vaihtuvan tiedon painamista olisi mahdollista käyttää innovatiivisemminkin. Pyrimme esiintuomaan asiakkaille vaihtuvan tiedon ideoita niissä projekteissa, joissa sitä on mahdollista käyttää.

Xerox Versant 4100 Press on monipuolinen painokone, jossa on entistä enemmän älykästä automaatiota sekä käytännössä kosketukseton laadunvalvonta.

Kätevä lisäpalvelu

X-Copylla on myös kilpailijoistaan erottuva palvelu, sillä Kirjasitomo Kluutti Oy toimii osana X-Copya samoissa tiloissa ja palvelee nimensä mukaisesti kirjansidontapuolella. Näin asiakkaat saavat samasta osoitteesta sidottuja kirjoja ja pienetkään painosmäärät eivät ole ongelma. Tämä on kätevä palvelu esimerkiksi erilaisten opinnäytetöiden tilauksissa. Kluutin sitojana toimii Hannu Laaksonen, joka on toiminut kirjansidonnan parissa jo neljä vuosikymmentä.

X-Copy näkee markkinatilanteen tällä hetkellä valoisana. Koronarajoitusten poistuttua ja tapahtumien auettua on painotuotteille taas kasvavaa kysyntää.

– Pandemia luonnollisesti vaikutti huomattavasti myös digipainoalaan, mutta tällä hetkellä kun esimerkiksi ravintolat ja tapahtumat ovat avautuneet, on näiden asiakkaiden osalta nähtävissä selvää kysynnän lisääntymistä. Tapahtumajulisteet, flyerit, ruokalistat ja tämän kaltaiset painotyöt ovat lisääntyneet kevään aikana huomattavasti. Samoin järjestöt ja opiskelijat ovat saaneet toimintansa taas käyntiin, ja tämä näkyy myös painotuotteiden tilauksissa, Korhonen sanoo lopuksi.

Xerox-ratkaisuja on nähtävissä Sign, Print & Promotion -messuilla OIF:n osastolla Helsingin Messukeskuksessa 18.–19.5. Lisätietoa oif.fi ja sipp.fi.


Ota yhteyttä:
markus.valikangas@oif.fi
044 355 8091
oif.fi

Share: