Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Mestojen mesta

11.9.2023 14:45Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Antalis Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Talousjohtaja ja osakas Sami Hyttinen (kuvassa vas.) sekä rinnakkaisyritysten TuokinMesta Oy:n toimitusjohtaja Niko Saastamoinen (kuvassa kesk.) että MestojenMesta Oy:n toimitusjohtaja Jani Järvelä uskovat liiketoiminnan kasvuun varsinkin suurkuvatuotteiden osalta.

Keravalla Klondyke-talossa toimiva MainontaMesta on nuori yritys, jonka tuotanto on saatu miettiä lähes tyhjältä pöydältä. Ensimmäiseksi suurkuvatulostimeksi valikoitui takuuvarma Epson SureColor S80600L.

Kuka muistaa Renny Harlinin ja Markus Selinin perustaman sisäleikkipuiston Planet FunFunin? Tai 1990-luvun alkuperäisen version Gladiaattorit-televisiosarjasta? Nämä molemmat sijaitsivat samassa kiinteistössä Keravalla. Nyt lyhytikäiseksi jääneen Planet FunFunin pääovet johtavat suoraan MainontaMestan uudistettuihin tiloihin.

No, mitä tiloissa tänä päivänä tehdään?

– MainontaMesta koostuu suurkuvapuolesta ja digipainosta. Tuotamme kaikki mainontaan liittyvät fyysiset tuotteet ja palvelut, kuten suurkuvatulosteet, tarrat, ajoneuvo- ja ikkunateippaukset, kyltit ja peruspainotuotteet, kertoo MestojenMesta Oy:n toimitusjohtaja Jani Järvelä.

– Yksinkertaistaen: teemme kaikkea mainontaa paitsi tv- ja radiomainontaa. Tarvittaessa sitäkin, naurahtaa Järvelä.

Yrityskaupan kautta MainontaMestaan kuuluu myös jo vuonna 1984 perustettu TuokinPrint, joka vastaa peruspainotuotteiden tuotannosta yhteisissä tiloissa.

– Itse asiassa MainontaMestan virallinen nimi on TuokinMesta Oy, joka syntyi, kun TuokinPrint Oy ja alkuperäinen yhtiömme VarastoMesta Oy löivät hynttyyt yhteen, kertoo Järvelä.

Aputoiminimiä on käytössä useita, kuten messuratkaisuihin keskittynyt MessuMesta ja ValomainosMesta. VarastoMestan nimen alla varastoidaan mm. messuasiakkaiden osastorakenteita. Varastointiin ja samalla myös puuverstastöihin löytyy omat tilat Tuusulasta. Tilaa on Keravalla ja Tuusulassa yhteensä 1200 neliömetrin edestä.

– Kokonaisuudessaan puhutaan reilun yhden miljoonan liikevaihdosta, kun otetaan huomioon kaikki liiketoimintomme, sanoo yrityksen talousjohtaja ja osakas Sami Hyttinen.

Huoltovapaa ratkaisu Epsonilta

MainontaMesta investoi tänä vuonna Epson SC-S80600L -suurkuvatulostimeen.

– Koska TuokinMesta Oy perustettiin uutena yrityksenä, oli kyseinen Epson meidän ensimmäinen tämänkaltainen tulostimemme. Kyseinen laite oli niin itselleni kuin myös työntekijöillemme tuttu jo entuudestaan ja näin ollen helppo ottaa käyttöön. Epsonissa on myös todella hyvä tulostuslaatu ja toimiva huolto-ohjelma. Valinta oli hyvin selvä, kun laadukasta konetta olimme hankkimassa, paljastaa Järvelä, joka on toiminut tulostusalalla jo 25 vuotta sekä tuotannossa että myynnissä.

Epson SC-S80600L kykenee tulostamaan monille eri materiaaleille, kuten kalvoille, vinyylille, kankaalle ja valokuvapaperille. MainontaMestassa laitteen käyttö on kuitenkin mietitty jo valmiiksi.

– Me teemme sillä pääasiassa teippitulosteita. Toki myös muille materiaaleille tulostetaan jonkin verran, Järvelä kertoo.

Laitteen MainontaMestalle myi Epsonin jälleenmyyjä Antalis, jonka kanssa yhteistyötä on tehty jo pidempään.

– Antalis on tuttu toimija jo vuosien takaa mm. materiaaliostojen osalta. Heidän palvelunsa on ollut todella hyvää ja asiakkaan tarpeisiin reagoidaan nopeasti. Heidän kanssaan oli luontevaa tehdä kaupat myös koneiden osalta, kertoo Järvelä.

Järvelän vieressä Antaliksen suurkuvaratkaisujen liiketoimintajohtaja Christer Carlsson nyökyttelee.

– SC-S80600L on todella hyvä ja varma valinta. Sen etuja ovat mm. laaja väriavaruus, kustannustehokkuus, nopeus ja laatu. Kone hoitaa myös puhdistuksen itse, mikä säästää työaikaa. Laitteen perusmalli on ollut markkinoilla jo pitkään, ja se on osoittautunut todella toimintavarmaksi ja huoltovapaaksi tulostimeksi, Carlsson kertoo.

Valinta oli hyvin selvä, kun laadukasta konetta olimme hankkimassa.

Epson SC-S80600L -tulostimen lisäksi Antalis toimitti MainontaMestalle myös Epsonin T7700D -julistetulostimen, Flexan rullalaminaattorin, Graphtecin rullaleikkurin ja CWT:n monitoimipöydän jälkikäsittelyyn.

Epson SC-S80600L saapui Mainontamestan ensimmäiseksi suurkuvatuotannon tulostimeksi tänä vuonna. Vasemmalla Antaliksen suurkuvaratkaisujen liike-toimintajohtaja Christer Carlsson sekä MainontaMestan kolmikko Järvelä, Saastamoinen ja Hyttinen.

Kasvua luvassa

Tällä hetkellä yrityksen digiarkkituotanto on volyymiltään isompaa, mutta tavoitteena lähitulevaisuudessa on, että suurkuva- ja digiarkkituotannon osuudet olisivat tasan 50–50.

– Haluamme kasvaa kannattavasti. Kasvun mukana tietysti tulevat laiteinvestoinnit niin suurkuvassa kuin digiarkkipuolella. Haluamme kasvaa orgaanisesti, joten ainakaan lähitulevaisuudessa meillä ei ole tähtäimessä tehdä yritysostoja, kertoo Sami Hyttinen.

MainontaMestan asiakkaat ovat pääsääntöisesti Uudeltamaalta, mutta messutuotteilla on asiakkaita ympäri Suomea ja myös muutama ulkomaalainen asiakas. Asennukset MainontaMesta tekee pääsääntöisesti itse, mutta tarvittaessa käytetään myös yhteistyökumppaneita.

Yrityksessä on positiiviset odotukset tulevasta.

– Markkinatilanteet toki elävät kaiken aikaa jonkin verran ja koitamme pysyä ajan vauhdissa mukana. Tällä hetkellä panostamme myymälämarkkinointiin ja yleisesti suurkuvatulostukseen. Vaikka alalla on ollut haasteita, olemme optimistisia tulevaisuuden suhteen, Järvelä uskoo ja jatkaa:

– ”Rakkaudesta lajiin” teemme tätä työtä. Yhtiökumppanimme kanssa olemme olleet pitkään alalla ja yhä nautimme työstämme. Joka päivä on alalla erilainen ja aina tapaa uusia mukavia ihmisiä.


 

Kysy lisää Epson-tulostimista Antalikselta:
Christer Carlsson Puh. 040 5201 781 christer.carlsson@antalis.com

Array
Share: