Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Luotettavaa ja laadukasta jälkeä

14.6.2023 11:37Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Nize Equipment ApS:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

Brand ID Fenix Signin Hyvinkään yksikön tuotantopäällikkö Nea Sorjonen ja liiketoimintajohtaja Harri Rusanen pitelevät käsissään tulostuslevyjä, joita yritys tekee paljon eri kauppaliikkeiden myymälöihin ympäri Suomea.

Brand ID Fenix Signin tuotanto Hyvinkäällä rullaa kolmen SwissQprint-suurkuvatulostimen voimin. Ja hyvin rullaakin.

Brand ID Fenix Sign on palvellut suuria suomalaisia kauppaketjuja onnistuneesti jo vuosikymmenien ajan. Pääasiassa yritys toteuttaa isojen ja keskisuurten kauppaliikkeiden myymäläilmeitä tulosteilla ja niiden asennuksilla sekä erilaisilla myymälätuotteilla, kuten digitaalisilla hintanäyttöratkaisuilla ja hyllyntäyttöjärjestelmillä.

Vielä alkuvuoteen 2021 saakka yritys tunnettiin lyhyemmällä nimellä Fenix Sign, kunnes Brand ID -konserni osti yrityksen. Oston jälkeen Brand ID Fenix Sign on kuitenkin saanut jatkaa osaamallaan tiellä ja asema markkinoilla on vahva. Esimerkiksi kotimaiset ketjujätit, kuten Kesko ja S-Ryhmä, ovat yrityksen asiakkaita ympäri Suomen.

Kestävyys, luotettavuus ja laatu. Siinä pähkinänkuoressa syyt miksi olemme valinneet SwissQprintin teknologiakumppaniksemme.

Tehokas rullatulostin SwissQprint Karibu on Brand ID Fenix Signin tuorein tulostininvestointi. Sillä voidaan tulostaa kätevästi kahta vuotaa kerralla.

Sveitsiläistä superlaatua

Fenix Signin tuotanto Hyvinkäällä nojaa vahvasti sveitsiläiseen tulostuslaatuun eli SwissQprintin tasotulostimiin mallia Nyala II ja Nyala III sekä Karibu-rullatulostimeen. SwissQprint-tulostimet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan, mutta ne eivät myöskään ole luokkansa edullisimpia. Mistä syystä SwissQprint on valikoitunut teknologiakumppaniksi?

– Kestävyys, luotettavuus ja laatu. Siinä pähkinänkuoressa. SwissQprintin tulostimet ovat olleet meille tosi laadukkaita ja toimintavarmoja. Laitteet kykenevät hyvin tekemään kaiken sen, mitä meidän asiakkaat haluavat. Usein laatu jopa ylittää odotukset, sanoo Brand ID Fenix Signin liiketoimintajohtaja Harri Rusanen.

– Tulostusjälki on todella hyvä ja värit ovat stabiileja. Ja toimivuuden suhteen ne ovat olleet todella huoltovapaita. Olemme tilanneet laitteille tanskalaiselta jälleenmyyjältä Nize Equipmentilta vuosihuollon, eivätkä laitteet oikeastaan muuta huoltoa ole kaivanneetkaan, komppaa Hyvinkään yksikön tuotantopäällikkö Nea Sorjonen.

Laadun tasaisuutta Brand ID Fenix Sign pääsee mittaamaan hyvin tapauksissa, joissa esimerkiksi kaupan yksittäinen seinälevy täytyy uusia samalla taustasävyllä vuoden päästä ensiasennuksesta. Silloin on tärkeää, että väri on täysin samanlainen kuin vuosi aiemmin, jotta seinä ei erotu muista seinistä.

– Esimerkiksi myymäläasiakkaan harmaan seinän sävy on näissä tapauksissa tulostunut just eikä melkein. Näissä tilanteissa SwissQprintin tulostimet erottuvat edukseen. Harmaa sävy on vieläpä yksi tulostamisen vaikeimmista sävyistä toistaa samanlaisena, Rusanen vahvistaa.

Tuki Tanskaan toimii

SwissQprintin edustus ja jälleenmyynti koko Pohjoismaissa on tanskalaisen Nize Equipmentin näpeissä. Se, että laitteen jälleenmyyjä on ulkomailla, ei ole kovin usein toimiva ratkaisu. Nize Equipment osoittautuu poikkeukseksi.

– Asiointi Nizen kanssa on hyvin mutkatonta. Saamme nopeasti ja helposti yhteyden heihin. Heillä on hyvä tuki- ja huolto-organisaatio ja nykyisin heillä on myös huoltomies Suomessa. Ja kuten oli puhetta, meillä on Nizeltä vuosihuolto jokaiselle koneelle. Ja huolto on myös hyvin ennakoivaa. Kaiken kaikkiaan meillä ei ole ollut mitään ongelmia SwissQprintin koneiden kanssa, kertoo tuotantopäällikkö Sorjonen.

Laitteiden päivitettävyys on myös otettu huomioon. SwissQprintin-laitteet ovat modulaarisia ja esimerkiksi värijärjestelmää voidaan päivittää tarpeen mukaan.

– Esimerkiksi lakka voidaan ottaa tarpeen vaatiessa käyttöön. Tämä on tosi hyvä ominaisuus, vaikkakaan se ei ole ollut meille vielä tarpeellinen, Rusanen kertoo.

Harri Rusanen uskoo, että paremmat valaistusratkaisut tulevat yleistymään suomalaisissa myymälöissä.

Kustomointi kasvaa

Entä miltä näyttävät Brand ID Fenix Signin tulevaisuuden suunnitelmat investointien ja markkinoiden suhteen?

– Tulostinpuolella ainakaan isompaan päähän ei ole juuri nyt tarvetta investoida. Pienempään päähän kyllä varmasti jotain hankitaan, Rusanen vastaa ja jatkaa:

– Kustomoidut tuotteet kasvavat. Varsinkin Keskolla on paljon kustomoituja myymälöitä. Niihin tehdään paljon ja usein muutoksia. Silloin tarvitaan meitä. Esimerkiksi olutalueet ovat muuttuneet paljon pienpanimoiden myötä. Kaupassa panostetaan elämyksiin ja silloin nähdään eri tavoin teemoitettuja shop-in-shop-alueita. Näitä alueita luodaan vahvasti printin keinoin.

Yksi aihe, mistä toimitusjohtaja Rusanen innostuu, on valaistus.
– Valaistus on iso trendaava aihe. Siinä ruotsalaiset kauppaketjut ovat paljon meitä suomalaisia edellä. Valaistuksen osalta alakatot ovat tärkeässä roolissa, koska niiden avulla on helpompi rakentaa ja muuttaa erilaisia valaistusratkaisuja. Esimerkiksi Hong Kongin muutos Rustaksi toi alakatot ja valaistuksen keskiöön. Alakatot tulevat yleistymään ja meillä on niihin valmiit TEGO-alakattoratkaisut, Rusanen kertoo.

Entä miltä myymäläsegmentin eli asiakkaiden tilanne kaiken kaikkiaan tällä hetkellä näyttää?

– On kauppoja, jotka valitsevat asiakkaansa. Silloin laatu ja eksklusiivisuus on keskiössä. Ja sitten on kauppoja, jotka tekevät kaiken kustannustehokkaasti ja hinnat ovat kuluttajalle edullisia. Ehkä siinä keskellä on vielä tilaa, Rusanen pohtii lopuksi myymälämarkkinaa.

Harri Rusanen ja Nea Sorjonen luottavat tulostustuotannossa sveitsiläiseen laatuun.

Lisätietoja SwissQprint-tulostimista antaa maahantuoja Nize Equipment ApS:
Lars Bomgren
+46 70 873 3444
lasse@nizeequipment.com

Array
Share: