Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

AM Printillä voimakasta kasvua

2.11.2023 14:58Uutiset » Advertoriaalit

Huom! Tämä on Docus Oy:n maksullinen advertoriaaliartikkeli.

”Tavoitteemme on kasvattaa liikevaihtoa kannattavasti ja sitä kautta palkata lisää henkilöstä yhtiöömme”, Jukka Peltonen sanoo.

Am Print Oy:n liikevaihto kasvoi lähes 40 % vuonna 2022. Yrityksen uusin investointi on Ricoh Pro C9210 Graphic Arts Edition -digipainokone, jossa on mukana runsaasti uutta automatiikkaa sekä matta tulostuslaatu.

AM Print Oy perustettiin vuonna 2007 Helsingin Pitäjämäelle. Painotalon perustaja toimitusjohtaja Jukka Peltonen oli nuori, rohkea ja innokas – ikää oli vain 19 vuotta. Alkutaipaleen tuotantolaitteet olivat vaatimattomat ja asiakkaatkin olivat harvassa. Vuonna 2023 yritys on huippumoderni digitaalinen painotalo.

Yhtiön voimakkaan kasvun on mahdollistanut kyky palvella asiakkaita nopeasti, kustannustehokkaasti ja entistä kokonaisvaltaisemmin. Pääpaino yhtiön liiketoiminnassa on pääkaupunkiseudulla.

Yrittäjät

Keväällä 2018 AM Print sai uuden osakkaan, kun Jukan pitkäaikainen ystävä Ville Kortelainen tuli mukaan yhtiöön. Yhtiötä lähdettiin kehittämään pykälää suuremmalla vaihteella eteenpäin. Samoihin aikoihin tehtiin myös ensimmäinen investointi Ricohin painokoneeseen ja Fieryn tulostuspalvelimeen Docukselta, jotka mahdollistivat entistä alhaisemmat tuotantokustannukset ja uuden laatutason. Yhtiön liikevaihto ja kannattavuus lähtivät voimakkaaseen kasvuun useiden eri toimenpiteiden ansioista.

Näillä laitteilla on siistiä painaa menee”, sanoo Jukka Peltonen hymyillen.

Uudet toimitilat

Yhtiö päätti investoida marraskuussa 2020 uusiin isompiin toimitiloihin Helsingin Hermanissa. Uudet toimitilat tekivät mahdolliseksi investoinnit uusiin tuotantolaitteisiin, joiden myötä saatiin tuotantoon laajempi valikoima painotuotteita ja tehokas tuotanto omissa tiloissa. Tämä paransi entisestään yhtiön kilpailukykyä markkinassa ja mahdollisti uusien työntekijöiden palkkaukset tuotantoon.

Investoinnit ja automaatio

AM Print on viime vuosina investoinut jatkuvasti uusimpiin ja parhaimpiin tuotantolaitteisiin. Yrityksen alkuvuosina laitteistot olivat vaatimattomia ja aikaa kului paljon päivässä ylläpitoon ja erilaiseen säätämiseen. Tänä päivänä, kun yhtiön laitekanta on huippuluokkaa ja sitä käyttää äärimmäisen ammattitaitoinen henkilöstö, tuotanto sujuu mallikkaasti sekä kustannustehokkaasti.

Hankimme Docukselta painotöiden asiakaskohtaisesti räätälöidyn tilausjärjestelmän ja otimme käyttöön myös Fiery Jobflow -järjestelmän helpottamaan kasvaneiden tilausten käsittelyä. Järjestelmät ovat lisänneet automaation astetta ja näin parantaneet tuotannon tehokkuutta, iloitsee Jukka Peltonen.

Juha Timonen ja Ville Kortelainen ovat tyytyväisiä tehtyihin investointeihin – Tuotannossa on nyt kolme Ricohin digipainokonetta.

Ricoh teknologia ja palvelut

”Ricohin digipainokoneet on meillä ollut tuotannossa nyt jo yli 6 vuoden ajan. Olemme olleet tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluihin. Laitteistojen tuottavuus on huippuluokkaa ja materiaalituki  on todella laaja. Emme ole vielä ostaneet näille koneille materiaalia, jota ei niillä olisi saatu laadukkaasti painettua”, kertoo Peltonen.

”Tämä yllätti meidät varsinkin alkuvaiheessa. Ricohin laitteiden tuotantovarmuus ja laatu ovat erinomaisia. Laitteistot eivät mene tukkoon kovinkaan helposti ja  huoltotarve on vähäinen, eli saadaan pidettyä tuotanto käynnissä täydellä teholla. Tarvikelogistiikka on automatisoitu ja huoltopalvelut ovat saatavilla nopeasti, kun sille on tarvetta”, Peltonen kertoo.

Yhteistyö Docuksen kanssa

Yhteistyö Docuksen on toiminut todella hyvin vuosien varrella. Olemme saaneet paljon vinkkejä ja kannustusta myös paljon muuhunkin kuin mitä ehkä laitetoimittajakumppanilta voisi odottaa. Olemme miettineet yhdessä markkinointia, myyntiä ja jopa yleisesti yrityksen kehittämistä sekä tulevaisuuden tavoitteita.

Myös näkemykset ja kaupanteko ovat toimineet sujuvasti. Ensimmäisestä Ricohin 9100 -sarjan koneesta neuvoteltiin päiviä, uudesta Ricoh Pro C9210 -mallista vain pari tuntia. Docuksen yrittäjiltä on helppo ostaa tuotteet ja palvelut sekä he ymmärtävät liiketoimintaamme hyvin.

Docus on toimittanut Duplo 600 -vihkolinjaston AM Printin tuotantoon, kuten muutkin viimeistelylaitteistot.

Tulevaisuuden tavoitteet

Yrityksemme tavoitteena on jatkaa kasvu-uralla. Liikevaihdon kasvattaminen mahdollistaa kehittämisen ja sitä kautta myös uusien työpaikkojen tarjoamisen. Panostamme uusasiakashankintaan ja tavoitteena luoda heidän kanssaan yhtä vahva kumppanisuhde kuin meillä on nykyisten asiakkaidemme kanssa.

Joustavuus, ketteryys ja nopeus ovat jatkossakin meidän toiminnan kulmakiviä. Niiden avulla saamme usein uusia asiakkaita lisää. Tarkoitus on myös vahvistaa yhteistyötä muiden painotalojen kanssa pääkaupunkiseudulla.

Yhteistyötä teemme myös Käpylän ammattikoulun kanssa, jossa opetetaan painotekniikkaa nuorille. Meillä on ollut heiltä työharjoittelijoita ja jo kaksi heistä olemme palkanneet meille töihinkin.


 

Kysy lisää Ricoh-tuotteista Docukselta:
info@docus.fi, puh. 010 418 0860

Share: