Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fespa-messuilla paljon innovaatioita

1.6.2022 17:24Uutiset » Tapahtumat
Fespa-messuilla oli vilkasta jo ensimmäisenä messupäivänä. Kuva: Jouni Mykkänen.

Suurkuva-alan päätapahtuma Euroopassa ovat Fespa-messut. Ne avautuivat vilkkaasti Berliinissä 31.5. Jo avajaispäivänä tiedotettiin useista merkittävistä tuotelanseerauksista. Messuilla on 350 näytteilleasettajaa, jotka edustavat alaa kattavasti. Messuilla oli runsaasti kävijöitä loppuun asti.

Fespa jatkui 3.6. asti ja samaan aikaan järjestettiin opastealan Sign Expo. Messut olivat nyt selvästi suuremmat kuin viime lokakuun messut Amsterdamissa. Nyt messut täyttivät kahdeksan hallia ja kattavat alan laajasti. Aihepiirejä olivat suurkuvan innovaatiot, tekstiilitulostaminen, opasteiden valmistustekniikat, ohjelmistot, materiaalit ja tarvikkeet.

Yksi messujen teemoista oli vastuullisuus. Siihen keskittyi ohjelmaosio Sustainability Spotlight. Vastuullisuuden korostaminen näkyi osastoilla mm. entistä ympäristöystävällisempien materiaalien ja värien esiinmarssina. Myös laitteissa energian säästö ja vastuullisuus ovat entistä tärkeämpi myyntiargumentteja.

Merkittäviä lanseerauksia ja yritysuutisia julkistivat messuilla mm. Agfa, MimakiDurstCanon, Fujifilm, SwissQprint ja EFI ja Hexis.

Reino Lantto

Fespa-messuilla oli laaja tekstiilitulostamiseen keskittyvä osasto. Kuva: Jouni Mykkänen.
Array
Share: