Pakkaukset helpommin auki

4.1.2008 10:37Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Stora Enso tuo markkinoille uuden laminaattimateriaalin, joka parantaa tuotteiden varkaussuojaa ja helpottaa pakkausten avaamista. Uusi laminaatti on ensimmäinen teollisessa tuotannossa oleva tuote, joka perustuu Stora Enson kehittämään CDM-teknologiaan, jonka avulla pakkauksia voidaan avata sähköllä.

CDM Sinuate -laminaatti sulkee pakkauksen tehokkaasti ja estää myymälävarkaita pääsemästä käsiksi tavaraan. Kun pakkauksen lukitus poistetaan kaupan kassalla, kuluttaja saa pakkauksen helposti auki. Laminaatti perustuu CDM-teknologiaan, joka mahdollistaa pakkausten avaamisen sähkövirran avulla.

Kuplapakkauksista helposti avattavia

CDM Sinuate -laminaatti soveltuu erityisesti kuplapakkauksiin, joita käytetään yleisesti kännyköiden ja pienelektroniikan pakkaamiseen. Nämä pienikokoiset mutta arvokkaat tuotteet pakataan usein läpinäkyviin pakkauksiin, joiden pitää tarjota riittävä suoja kolhuja ja varkauksia vastaan. Kuluttaja joutuu kärsimään, koska tyypillinen kuplapakkaus on erittäin hankala avata.

– Tarve torjua varkauksia ja väärennöksiä on usein ristiriidassa kuluttajien tarpeiden kanssa, koska kuluttajat haluaisivat helposti avattavia ja turvallisia pakkauksia. Uusi laminaattimateriaali on kehitetty ratkaisuksi tähän ongelmaan, sanoo Stora Enson CDM-ratkaisuista vastaava päällikkö Lars Sandberg.

– Luksustuotteissa uuden teknologian avulla voitaisiin korostaa pakkauksen avaamisen elämyksellisyyttä ja tuotteen autenttisuutta. Laminaatti sopii kuplapakkausten ohessa myös muihin pakkauksiin, joiden tuotantomenetelmänä käytetään kuumasaumausta.

Testimenestys Ruotsissa

Ruotsalaisessa elektroniikkaliikkeessä tehdyssä kuluttajatestissä 98 prosenttia kuluttajista piti CDM Sinuate -laminaatin avulla suljettua
kuplapakkausta helppona avata. Sen sijaan tavallinen kuplapakkaus osoittautui hankalaksi avata jopa työkalujen avulla. Myös myyntihenkilökunnalta tuli positiivista palautetta. Uudenlainen pakkaus esti tehokkaasti varkauksia ja tuotteiden vahingoittumista kaupassa.

Lisätietoja www.storaenso.com/cdm.

Share: