Sotakuva-arkistolla suuri suosio

19.3.2014 09:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Anygraafin tekniikalla toteutettu SA-kuva –arkisto on saavuttanut suuren suosion, ja sivustolla vierailee päivittäin yli tuhat kävijää. Sotilasperinteen Seura on palkinnut arkiston vuoden 2013 sotilasperinnetekona.

Palvelua pidetään ainutlaatuisena ja se on saanut merkittävää maailmanlaajuista huomiota. Arkisto sisältää 160 000 digitoitua kuvaa, joita on tähän mennessä katseltu 24 miljoonaa kertaa. Sivustolla vierailee päivittäin yli tuhat kävijää Suomesta ja ulkomailta.

SA-kuva-arkisto on ilmainen ja kaikille avoin sähköinen arkisto. Käyttäjillä on mahdollisuus osallistua arkiston täydentämiseen ja kehittämiseen lähettämällä julkaistuista kuvista, niissä esiintyvistä henkilöistä sekä kalustosta lisätietoja arkiston ylläpitäjälle. Palautetta onkin saatu runsaasti.

Kuva-arkisto perustuu Neo by Anygraaf -järjestelmään, joka on käytössä myös useissa sanoma- ja aikakauslehdissä, kirjankustantamoissa, valtionhallinnossa sekä uutis- ja kuvatoimistoissa. Järjestelmän käyttäjiä on Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa.

Kuva: SA-kuva –arkiston etusivu verkossa.

Share: