Pirkka-lehden jakelu siirtyi kauppoihin

25.9.2020 09:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut
K-ryhmä panostaa päivittäistavarakaupassa vahvasti printtiin lehtimainoksilla, suoralla ja asiakaslehdillä. Kuva: Reino Lantto.

K-ryhmä on muuttanut Pirkka-asiakaslehtensä jakelua. Pohjois-Suomessa tehdyn kokeilun jälkeen lehteä ei enää syyskuun alusta jaeta koteihin vaan sen voi noutaa K-kaupoista. Lehden saa Plussa-kortilla ilmaiseksi ja ilman korttia lehti maksaa 4,90 euroa. Lehden painosmäärä pidetään ainakin aluksi ennallaan.

Pohjois-Suomessa Pirkka-lehti on ollut saatavilla K-ruokakaupoista jo noin vuoden ajan. Tiedotteen mukaan tuona aikana saatu palaute innosti laajentamaan lehden saatavuutta koko Suomessa. Asiakastutkimusten mukaan lehden noutaminen kaupasta koetaan vaivattomaksi.

Muutoksen myötä kaikilla Plussa-asiakkailla on nyt mahdollisuus saada lehti. Aiemmin lehti toimitettiin vain tietyn ostorajan saavuttaneille asiakkaille. K-Ruoka-lehti jaetaan Pirkka-lehden välissä. Lehdestä tehdään myös erikseen jaettava ruotsinkielinen lehti K-Mat, joka on saatavilla valituista K-kaupoista.

Pirkka-lehti ja sen mukana jaettava K-ruoka ovat nyt saatavilla K-kaupoissa. Kuva: K-ryhmä.

Painos pysyy samana

Kustannusten vähentäminen ei ollut uudistuksen päätavoite, kertoo Pirkka-lehden päätoimittaja Paula Niemistö HS:lle. Lehden yli 800 000 kappaleen painos pidetään ainakin aluksi samana. K-ryhmä on myös varautunut kasvattamaan painosmäärää, jos kysyntää on.

Pirkka on Suomen toiseksi suurin asiakaslehti levikillä ja lukijamäärällä mitattuna. Suurin on S-ryhmän Yhteishyvä, joka jaetaan edelleen koteihin.

K-ryhmä on käyttänyt paljon printtiä markkinoinnissaan, lue lisää täältä.

Share: