Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suurkuvan näkymät kirkastuneet vol. 2

19.11.2021 12:24Uutiset » Tapahtumat
Seri-Decon markkinointipäällikkö Hanna Jauhola esitteli Demopäivillä yhtiön laajaa materiaalivalikoimaa, kuten kuvassa näkyviä Coverstyl-sisustuskalvoja.

Viime viikon ensimmäisessa Demopäivät-raportissamme uutisoimme, että suurkuvatulostamisen kysyntä on lähtenyt nousuun ja laiteinvestoinnit lisääntyneet. Näin tosiaan on. Viime viikon Demopäivillä pelkästään Seri-Decon tiloissa vieraili yli 200 kävijää. Kiinnostusta siis riittää.

HP:n suurkuvatulostamisen liiketoimintajohtaja (Suomi, Ruotsi ja Baltia) Marcus Wollard oli paikan päällä Seri-Decon Demopäivillä ja oli hyvin tyytyväinen näkemäänsä. Wollardin mukaan HP:n alkuvuonna lanseeraamat Latex W -sarjan koneet ovat otettu äärimmäisen hyvin vastaan.
– Latex-valkoväritulostimet (700W ja 800W) esiteltiin helmikuussa ja sarjan laitteita on myyty jo nyt oikein hyvin. Ja olemme vielä myyntisyklin alussa, joten tilanne on hyvä. Valkoinen väri antaa asiakkaillemme paljon uusia mahdollisuuksia hyödyntää Latex-teknologiaamme, Wollard kertoi Print&Medialle.

Suomessakin uusia valkoisen värin omaavia lateksitulostimia on jo mennyt kaupaksi, kuten myös samaa teknologiaa edustavaa HP:n tasolateksitulostinta (R1000/R2000-mallit). Seri-Deco esitteli Demopäivillä myös täysin uutta vesipohjaista HP PageWideXL Pro -sarjaa, joka on erittäin nopea tulostin esimerkiksi teknisten dokumenttien ja julisteiden tekemiseen sisätiloihin.

HP:n hybridisuurkuvatulostin Latex R1000/R2000 tulostaa sekä levylle että rullalle. Muista tasolle tulostavista laitteista poiketen se ei käytä UV-teknologiaa.

Materiaalit olivat erittäin suuressa roolissa Seri-Decon tiloissa. PVC-vapaista materiaaleista ja kierrätyskuidusta valmistetuista kankaista ja bannereista oli tehty jopa oma esite.
– Meillä on jo hyvä määrä ekologisia materiaaleja saatavilla ja niiden kysyntä kasvaa tasaisesti, kertoi Seri-Decon markkinointipäällikkö Hanna Jauhola.

Jauhola esitteli myös yhtiön laajaa valikoimaa sisustuskalvoja, kuten 3M Dinoc, Coverstyl ja Neschen Easystyle. Materiaalipuolella Seri-Deco myy myös muun muassa Averyn ja ImagePerfectin tuotteita, joten materiaalit ovat isossa osassa Seri-Decon tuotetarjontaa.
– ImagePerfect-tuotteet on otettu tosi hyvin vastaan, vaikka ne eivät ole kovin pitkään meidän edustuksessa olleetkaan vielä, Jauhola vahvistaa.

Jännittävimpiä materiaaliuutuuksia Seri-Decon Demopäivillä olivat esimerkiksi ImagePerfectin väriä vaihtava Dichroic-kalvo, tekstiilipintainen WindowTex-kalvo ja E-change Film.
– E-Change Film on sähköoptisilla ominaisuuksilla varustettu kalvo, joka mahdollistaa lasipinnan läpinäkyvyyden muuttamisen yhdellä napin painalluksella. Kalvo on läpinäkyvä, kun se on päällä, ja valkoinen opaalilasia muistuttava, kun sen kytkin on off-asennossa, Jauhola kertoo.

Monipuolinen Platinum

Seri-Decon naapurissa piti oviaan avoinna KTA-Yhtiöt, jolla oli vuokrattuna oma demotila suurkuvaratkaisujen esittelyyn. Esillä oli kätevä pieni leikkuri Q-Cut Mini, Epsonin SureColor-sarjan suurkuvatulostin, Eskon ohjelmistot ja isoimpana Platinum-suurkuvatulostin.
– Platinum on huippukone suurkuvatulostamiseen. Se on niin modulaarinen. Arsenaalista löytyvät niin tasotulostimet kuin hybriditulostimet. Ja mikä parasta, asiakas saa itse päättää kolmesta eri tulostuspäästä (Konica Minolta, Kyocera ja Ricoh), mitä haluaa omaan koneeseen asennettavan, kertoo myyntijohtaja Jarmo Rissanen.
Platinumin kautta KTA:lle on tullut edustukseen myös pienen koon Q-Cut Mini -leikkuriratkaisu, jolla voi leikata muotoon esimerkiksi tarrat, pakkaukset ja käyntikortit. Laitteessa on oskilloiva terä, yleisleikkuuterä, nuuttauspyörä ja kiss cut -terä.

Uusi pienen koon muotoonleikkaava Q-Cut Mini oli esillä KTA-Yhtiöden Demopäivillä. Alemmassa kuvassa laitteella leikattuja mallitöitä.

Vakuuttava Showroom

Vantaan Tammistoon rakentunut jättimäinen Docus Oy:n Showroom sai monet demopäiväkävijät hämmästelemään. Isossa tilassa on paljon nähtävää ja laitteita pääsee katsomaan käytännön tuotantovauhdissa, sillä Showroomista noin puolet on painotalo T-Printin tuotannon käytössä.

Docuksen Showroomissa on nähtävillä laitteiden lisäksi ilahduttavan paljon lopputuotteita ja -ratkaisuja.

Pääroolissa tuotteiden osalta Showroomissa ovat digitaaliset näytöt, Ricohin tuotantotulostusratkaisut ja Multicam-leikkuupöydät.
– Syksy on hyvässä vauhdissa. Pelkästään lokakuussa myimme noin 10 Ricohin digitaalista arkkipainokonetta. Ricohin tasotulostimia on mennyt kaupaksi myös hyvin, tänäänkin tehtiin yksi kauppa, iloitsi Docuksen toimitusjohtaja Pasi Julin Demopäivillä.

Docus on saanut myytyä Suomen markkinoille lyhyessä ajassa useita Ricohin tasotulostimia. Docuksen tiloissa on esillä kaksi mallia.

Docus on pienessä ajassa nostanut Ricohin tasotulostimet Suomen markkinoilla isoon asemaan. Laitteiden ensiesittely Sign, Print & Promotion -messuilla 2020 ja vahva myynti- ja markkinointityö on kantanut hedelmää. Haasteensa laitekauppoihin tällä hetkellä tuo kuitenkin maailmaa vaivaavat logistiikkaongelmat. Oikeastaan kaikissa myydyissä laitteissa on kuukausien toimitusaika ja rahdit ovat samalla kallistuneet huimasti.
– Logistiikkaongelma on sama kaikilla ja täytyy vain toivoa, että se pian helpottuisi, Julin toteaa.

Muista Demopäiväyrityksistä voit lukea tästä.

Jarkko Hakola

Share: