HP jättää väliin Drupa- ja Interpack-messut

30.9.2020 10:27Uutiset » Tapahtumat
Myös EFI jättää Drupa-messut väliin. Yrityksen osasto messuilla 2016. Kuva: Messe Düsseldorf/C.Tillmann.

Drupa-messujen järjestäminen on kokenut kovan iskun, kun messujen suurin näytteilleasettaja HP on ilmoittanut jättävänsä ensi kevään messut väliin. HP ei osallistu myöskään pakkausalan Interpack-messuille. Molempien messujen järjestäminen ensi keväänä Düsseldorfissa on nyt vaakalaudalla.

HP oli aikonut esitellä messuilla suurta tuotevalikoimaansa noin 8 300 neliömetrin tilassa hallissa 17, kuten se teki viimeksi järjestetyillä Drupa-messuilla vuonna 2016.

Tänään 1.10. myös amerikkalainen ohjelmistojen ja suurkuvatulostimien valmistaja EFI ilmoitti jäävänsä turvallisuussyistä pois kevään Drupasta.

Print&Media kirjoitti jo aiemmin, että näitä ja ensi kevään suuria ammattimessuja Euroopassa uhkaa peruuntuminen koronapandemian toisen aallon takia. Nyt tämä uhka voimistuu merkittävästi. HP on ollut suuri näytteilleasettaja myös Fespa-messuilla, jotka on tarkoitus järjestää maaliskuussa 2021 Amsterdamissa.

Messe Düsseldorf ei ole vielä kommentoinut HP:n päätöstä. Messuorganisaatio valmistelee uutta virtuaalista Hybrid Drupa -tapahtumaa, joka alkaa ensi kuussa.

Share: