Kevään suuria ammattimessuja uhkaa peruuntuminen

28.9.2020 08:00Uutiset » Pakkaukset
Drupa-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2016. Kuva: Messe Düsseldorf.

Monet tämän vuoden suurista painoalan ja pakkausteollisuuden tapahtumista Euroopassa on siirretty ensi kevääseen. Nyt koronapandemian toinen aalto uhkaa näitäkin tapahtumia. Vaarassa ovat mm. Fespa, Drupa ja Interpack-messut. Suomessakin joudutaan miettimään, voiko ammattimessuja järjestää, vai pitääkö niitä siirtää.

Vaarassa ovat erityisesti alkukeväänä järjestettävät messutapahtumat. Suuri ammattitapahtumien järjestäjä Informa on kertonut lykkäävänsä fyysisten tapatumien järjestämisen myöhempään keväällä ja jättävänsä kevään ensimmäiset kuukaudet väliin.

Painoalan suurmessu Drupa Düsseldorfissa siirrettiin tältä vuodelta huhtikuulle 20.–28.4. Messuja edeltäisi tältä vuodelta myös siirretty pakkausalan Interpack-messu helmi-maaliskuun vaihteessa. Nyt molemmat messut ovat vaaravyöhykkeessä, kun monet isot näytteilleasettajat ovat peruneet osallistumisensa. Painokoneiden valmistajat Bobst ja Fujifilm sekä liimausjärjestelmien toimittaja Robatech eivät aio osallistua kumpaankaan messutapahtumaan, vaan korvaavat ne virtuaalisilla tapahtumilla.

Drupan viimeisin osallistumisen peruuttaja on Kodak. Tätä ennen myös Heidelberg, Komori, Manroland Sheetfed, Screen, Sitma ja Xerox ovat kertoneet jättävänsä messut väliin. Alalla jännitetään nyt, mitä suuri näytteilleasettaja HP tekee. Se on ollut merkittävä toimija myös Fespassa.

Kuitenkin esimerkiksi painokonevalmistaja Landa Digital Printing on vahvistanut osallistumisensa Drupaan, mikäli tautitilanne sen sallii.

Düsseldorfin messut tekee kaikin voimin työtä messujen varmistamiseksi ja laatii parhaillaan uutta hallisuunnitelmaa Drupaan. Düsseldorfin messukeskus on jo avattu uudelleen messutapahtumia varten ja Caravan Salon -messujen kerrotaan olleen menestys 106 000 kävijän määrällä.

Reino Lantto

Share: