Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fespa-messuilla vauhtia investoinneille

15.10.2021 10:41Uutiset » Tapahtumat
Elitron Kombo -leikkuri kahdella leikkauspäällä. Kuva: Elitron /Forex Photo.

Fespa-messut ovat olleet suurkuvatulostajien odotettu päätapahtuma Euroopassa. Nyt, pitkän odotuksen jälkeen, messut toteutuivat Amsterdamissa 12.-15.10.2021. Ne eivät ole laajuudeltaan olleet pre-pandemia-tasoa, mutta kuitenkin merkittävä avaus messumarkkinoilla.

Esillä oli paljon uutuuksia, joilla voi vauhdittaa investointeja ja terästää tuotantoa.

Print&Media esittelee tässä messujen tarjontaa ja uutuuksia yritysten tiedotteiden pohjalta. Laajempi messuraportti ilmestyy painetussa lehdessä 6/2021 marraskuussa.

Ahlstrom-Munksjö esitteli PVC-vapaiden WallStar-seinätulosteiden tuotesarjaansa. Siihen kuuluu digitaalisesti tulostettavia nonwoven-laatuja. Ne soveltuvat tulostamiseen kaikilla painotekniikoilla. Esillä oli myös tulostusmateriaaleja sisustamiseen sekä myymälämarkkinointiin.

Aslan valmistaa itsekiinnittyviä tulostuskalvoja. Saksalainen valmistaja esitteli mm. uusia ColourShift Aslan SE 70 ja 71 -tuotevalikoimia. Niihin kuuluu täysin läpinäkyviä kalvoja sekä läpikuultavia kalvoja. Uutta oli myös PVC-vapaa holograafinen Aslan SE 72 -kalvo. Aslan oli messuilla ensi kertaa sen jälkeen, kun yritys siirtyi toisen saksalaisen valmistajan, Poli-Tapen, omistukseen vuonna 2019.

Canon esitteli ensimmäistä kertaa livenä Colorado 1630 ja Arizona 135 GT -suurkuvatulostimensa. Esillä on myös Arizonan uusi IJC358-värisarja, joka sopii erityisen hyvin tulostamiseen erikoismateriaaleille kuten muoville. Lue lisää.

Durst Group esitteli Fespa-messuilla pitkälle kehitettyjä, integroituja digitaalisen painamisen tuotantoratkaisuja. Esillä oli mm. suosittu P5 350 -tuotantojärjestelmä suurkuvatulostamiseen. Uutta tekniikkaa edustaa innovatiivinen ja monipuolinen P5 TEX iSUB -tekstiilitulostin. Lue lisää.

EFI Reggiani julkisti teolliseen tekstiilituotantoon tarkoitetun aloitustason tekstiilipainokoneen. Uusi Terra Silver -malli käyttää uniikkeja Terra-pigmenttivärejä, joilla voidaan valmistajan mukaan tuottaa korkealaatuisia, erittäin vastuullisesti tuotettuja painettuja tekstiilejä. Niitä ei tarvitse höyryttää tai pestä tulostuksen jälkeen. Laite on 1,8 metriä leveä ja sen nopeus on 190 neliömetriä tunnissa.

Elitron esitteli uuden sukupolven Kombo SD ja Kombo SDC -leikkureitaan. Niissä on uudet leikkauspäät ja automatisoidun työn mahdollistava Seeker System -kameratekniikka. Kombo SD voidaan varustaa pidemmällä pöydällä, jolloin sillä voidaan tehdä kahta työtä samanaikaisesti. Kombo SDC -leikkurissa on hihna, joka syöttää jatkuvasti uusia töitä leikkuuseen.

Kongsberg esitteli uusimpia innovaatioitaan. Esillä olivat kompakti C20-tasoleikkuri sekä C24-leikkuri varustettuna motorisoidulla rullasyöttimellä. Lue lisää. 

Mutoh esitteli STS Inks-yrityksen kanssa modulaarista ja kompaktia ratkaisua suoraan kalvolle tulostamiseen. Yhteistyössä toteutettu integroitu ratkaisu on kehitetty helpottamaan painettujen t-paitojen ja asusteiden tuotantoa. DTF-tekniikalla voidaan tuottaa nopeasti kustomoituja tuotteita. Kokoonpanossa on 630 mm leveä tulostin, jossa on Mutohin tulostuskoneisto.

Orafol esitteli vinyylikalvoja, laminaatteja ja ikkunakalvoja. Yksi tuotteista oli itseparantavia ominaisuuksia sisältävä PPF-kalvo Oraguard PPF2815F. Se on läpinäkyvä, korkeakiiltoinen polyuretaanikalvo, joka suojaa tehokkaasti autoa lialta, kiveniskemiltä ja naarmuilta. Kalvo kuroo niitä umpeen auringonvalon vaikutuksesta.

SwissQprint esitteli uudet neljännen sukupolven tasotulostimet. Uusien tulostuspäiden ja tarkan kohdistamisen avulla tulostimilla saavutetaan jopa 1350 dpi:n resoluutio ja entistä tehokkaampi tuotanto. Lue lisää.

Trotec Laser esitteli Fespa-messuilla aivan uuden Ruby-laserohjelmiston, joka tekee tiedotteen mukaan päivittäisestä työskentelystä saumatonta. Verkon kautta toimiva ohjelmisto mahdollistaa integroidun ja helpon työnkulun. Lue lisää. 

Ahlstrom Munksjö oli Fespa-messujen ainoa suomalainen näytteilleasettaja. Esillä oli WallStar-seinätulosteita. Kuva: Ahlstrom-Munksjö.
Array
Share: