Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäki palkittiin kestävän kehityksen kilpailussa

5.10.2021 10:26Uutiset » Pakkaukset
Huhtamäen yhdessä Havin kanssa kehittämä kuitupohjainen jäätelökuppi korvaa muovikupin. Kuva: Huhtamäki.

Huhtamäki ja Ranskan McDonald´s ovat voittaneet sarjansa Packaging Europen Sustainability Awards 2021 -kilpailussa. Yritysten kehittämä kuitupohjainen jäätelökuppi ja sen kansi korvaavat nykyisin käytetyt PS- ja PET-muovista tehdyt Sundae-jäätelön pakkaukset.

Jäätelökuppi pääsi loppukilpailuun biopohjaisten tuotteiden sarjassa neljän muun tuotteen kanssa. Tänä vuonna finaaliin valittiin 34 pakkausinnovaatiota 8 sarjassa. Kilpailussa oli 309 osanottajaa. Kilpailun voittajat julkistettiin 29. syyskuuta FachPack-messuilla.

Kuppi on kehitetty yhteistyössä suomalaisen Havi-yrityksen kanssa. Se on tehty kokonaan puukuidusta ja suunniteltu käytettäväksi jäätelön sekä erilaisten kastikkeiden ja lisukkeiden kanssa.

Sustainability Awards on yksi maailman tunnetuimmista kestävän kehityksen pakkausinnovaatioiden kilpailuista.

Huhtamäen ilmastotavoitteet varmentuivat

Huhtamäellä on kunnianhimoinen vuoteen 2030 tähtäävä vastuullisuusohjelma, jossa on asetettu tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Uudet materiaalit ja pakkaukset ovat yksi osa tätä ohjelmaa.

Tieteeseen perustuvien päästövähennystavoitteiden asettaminen ja hiilineutraalin tuotannon tavoittelu ovat tärkeä osa yhtiön vastuullisuuspäämääriä, jotka julkaistiin maaliskuussa 2020. Science Based Targets -aloite on nyt hyväksynyt Huhtamäen päästövähennystavoitteet. Verrattuna vuoden 2019 lähtötasoon Huhtamäki sitoutuu vähentämään oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä (scope 1 ja 2) 27,5 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Huhtamäki sitoutuu myös vähentämään samalla aikavälillä tuotteidensa loppusijoitukseen liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä (scope 3) 13,5 prosentilla.

Huhtamäki on yksi maailman yli 1 800 yrityksestä, jotka ovat sitoutuneet Science Based Targets -aloitteeseen, ja yksi niistä noin 900 yrityksestä, joiden tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet on hyväksytty.

Share: