Huhtamäen jäätelökuppi korvaa muovia

24.5.2021 18:17Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuitupohjainen jäätelökuppi ja sen kansi korvaavat nykyisin käytetyt PS- ja PET-muovista tehdyt Sundae-jäätelön pakkaukset. Kuva: Huhtamäki/Jussi Ratilainen.

Huhtamäki ja Ranskan McDonald´s ovat menestyneet Packaging Europen Sustainability Awards 2021 -kilpailussa. Yritysten kehittämä kuitupohjainen jäätelökuppi ja sen kansi korvaavat nykyisin käytetyt PS- ja PET-muovista tehdyt Sundae-jäätelön pakkaukset.

Jäätelökuppi pääsi loppukilpailuun biopohjaisten tuotteiden sarjassa neljän muun tuotteen kanssa. Tänä vuonna finaaliin valittiin 34 pakkausinnovaatiota 8 sarjassa. Kilpailussa oli 309 osanottajaa. Kilpailun voittajat julistetaan 29. syyskuuta FachPack-messuilla.

Kertakäyttöisten muovisten tarjoilupakkausten korvaamiseen kuitupohjaisella innovaatiolla tähtää myös ruotsalainen PulPac. Sen muovattavien kuitutuotteiden tekniikka pääsi finaaliin resurssitehokkuus-sarjassa.

Määrällisesti varsin merkittävän innovaation on tehnyt Nestlé, joka pakkaa nyt Smarties-karkit paperipusseihin. Niillä korvataan 250 miljoonaa ei-kierrätettävää muovipakkausta. Tällä innovaatiolla päästiin finaaliin kierrätettävien pakkausten sarjassa.

Mielenkiintoinen finaaliin päässyt tuote oli myös saksalaisen Universal Electronics – STI Group & Vlastuin CDI -ryhmän kehittämä kutistekalvopakkaus, jossa on päästy eroon muovikalvosta. Paperista ja kartongista tehty pakkaus vähentää myös pakkausmateriaalin määrää.

Sustainability Awards on yksi maailman tunnetuimmista kestävän kehityksen pakkausinnovaatioiden kilpailuista.

Uudessa saksalaisessa kutistekalvopakkauksessa on päästy eroon muovikalvosta. Paperista ja kartongista tehty pakkaus vähentää myös pakkausmateriaalin määrää. Kuva: Packaging Europe.
Share: