Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ympäristöystävälliset materiaalit esillä Fespassa

31.5.2022 17:09Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Avery Dennison on lanseerannut PVC-vapaan SP 1504 Easy Apply -autoteippauskalvon. Kuva: Avery Dennison.

Ympäristöystävällisten vastuullisten materiaalien kysyntä kasvaa tulostamisessa. Tämä näkyy myös Fespa-messuilla. Avery Dennison esitteli messuilla uuden kestävän kehityksen mukaisen tuotevalikoiman. Siinä ovat mukana myös Mactacin tuotteet.

Tuotevalikoimassa ovat materiaalit täyttyvät yhden tai useita tiukemmin määritellyistä kestävyyskriteereistä. Valikoimaan kuuluvat mm. Avery Dennisonin äskettäin lanseeraamat luonnonmukaiset Organoid Natural Surfaces -materiaalit, jotka on tehty kierrätettävistä materiaaleista. Autoteippausmateriaaleista mukana on mm. uusi PVC-vapaa yliteippauskalvo SP 1504 Easy Apply.

Mactacin tuotteista valikoimasta mukana ovat mm. PVC-vapaat Squid-ikkunatekstiilikalvot sekä paperipohjaiset WallWrap-sarjan tuotteet kuten WW Linen Paper. Nämä tuotteet on tehty FSC-sertifioidusta puukuidusta.

Myös Epson esittelee Fespassa demoissa PVC-vapaita materiaaleja, joita valmistaa Kavalan. Niitä on esillä myös Innovian ja Neschenin osastoilla. Ahlstrom-Munksjö esittelee messuilla nonwoven-materiaaleja, jotka ovat kokonaan PVC-vapaita.

Share: