Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Xeikonilta uusia värejä pakkausten painamiseen

22.4.2022 09:06Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Xeikonin uudet metallivärit mahdollistavat näyttävien etikettien teon. Kuva: Xeikon.

Digitaalisia painokoneita valmistava Xeikon laajentaa tooneriväriensä valikoimaa metalliväreillä. Värit ovat kulta sekä hopea ja niitä voi käyttää Cheetah 2.0 sarjan digipainokoneissa. Toinen uutuus ovat ympäristöystävälliset Titon-värit, joita voi käyttää uusimmassa Cheetah-sarjan painokoneessa CX500t.

Erikoistehosteita käytetään usein juomien, terveydenhoidon ja kosmetiikan etiketeissä. Xeikonin mukaan niitä on perinteisesti toteutettu painamalla metallisille materiaalille, käyttämällä metallivärejä tai hyödyntämällä kylmä- tai kuumafoliointia. Näissä perinteisissä tekniikoissa on suuret aloituskustannukset ja toivotun laadun saavuttaminen tuottaa paljon jätettä. Digitaalisen metallisen värin käyttö eliminoi nämä kustannukset, vähentää työvaiheita ja mahdollistaa personoidut etiketit.

Xeikonin mukaan uudet metallivärit ovat digitaalinen vaihtoehto fleksopainatuksen Flop-asteikon 6-8 kulta- ja hopeaväreille. Asteikko mittaa värien heijastavuutta. Uusia värejä voi käyttää Cheetah-painokoneen viidennessä väriasemassa. Kuivatooneritekniikassa värin vaihto on mutkatonta, eikä tarvita laajaa puhdistamisprosessia. Värit ovat saatavilla toukokuussa.

Xeikon on myös kehittänyt uuden mullistavan Titon-tekniikan. Tämä uusi tooneri tarjoaa tiedotteen mukaan UV-värien edut ilman niiden haittoja. Värit ovat kuivatoonerivärejä, joka on tekniikkana kaikkein ruokaturvallisin vaihtoehto Xeikonin mukaan. Se on täysin hajutonta sekä mautonta ja sopii esimerkiksi paperipakkauksiin suoraan elintarvikekontaktiin.

Titon-tooneri on erittäin kestävää ja sopii myös kuumasuljentaan. Väriä voidaan käyttää monenlaisissa elintarvikkeiden joustopakkauksissa, eikä niissä tarvita lakkaa tai laminointia. Ensimmäiseksi väriä voidaan käyttää CX500t-painokoneissa.

Uusia metallivärejä ja Titon-tekniikkaa esitellään Xeikon Café -tapahtumassa Belgiassa 26.-28.4.

Array
Share: