Xeikon laajentaa digietikettien käyttömahdollisuuksia

27.9.2018 08:19Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Digitaalisesti painettujen etikettien käyttö laajenee. Kuva: Xeikon.

Xeikon on kehittänyt innovaatioita, jotka laajentavat digitaalisesti painettujen etikettien käyttömahdollisuuksia elintarvikepakkauksissa ja pitkän käyttöiän kohteissa.

Xeikon kertoi uusista kuivatooneriväreistään Labelexpo America-messuilla. Xeikonin mukaan kuivatooneritekniikka on suosituin tekniikka, kun painetaan digitaalisesti elintarviketurvallisia pakkauksia. Nyt markkinoille tuodut uudet QB-toonerivärit korvaavat QA ja ICE -värit kaikissa 3000-sarjan ja Cheetah-tekniikan etikettipainokoneissa.

Uudet värit ovat nykyisten elintarviketurvallisuuden määräysten mukaisia ja ottavat huomioon myös tulossa olevaa säätelyä. Uudet värit otetaan heti käyttöön koneiden uusissa toimituksissa. Käytössä olevat koneet voidaan uudistaa vuoden 2019 alusta lähtien.

Xeikon on myös saanut UL-sertifioinnin Panther-tekniikalleen. Tällä UV-mustesuihkutekniikalla painetaan etikettejä, joissa voi olla kiiltävä kohopinta ilman lakkausta. Etiketit kestävät hyvin sekä mekaanista että kemiallista rasitusta. Xeikonin PX3000 -painokone on nyt testattu ja UL-sertifioitu yhdessä Flexconin kalvojen kanssa kestävien etikettien tuotantoon.

Share: