Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Viimeistelyyn uusia ratkaisuja Sign, Print & Promotion -messuilta

16.2.2024 11:17Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Monet painotalot investoivat nyt viimeistelytekniikkaan, esimerkiksi leikkureihin. Kuva: Kongsberg.

Painotuotteen jälkikäsittely eli viimeistely on tuotantoprosessin alue, johon monet painotalot investoivat nyt enemmän. Entistä nopeammat painokoneet ja tulostimet vaativat viimeistelyn tehostamista tehokkaan tuotannon ja hyvän ulkoasun varmistamiseksi.

Maaliskuussa Sign, Print & Promotion -messuilla pääsee tutustumaan laajaan viimeistelylaitteiden kirjoon suuremmasta tuotannosta aina pientuotantoon asti.

Suurempaan painotuotantoon tarvitaan isomman luokan viimeistelylaitteita. Niitä tuo messuille BlueCrest, joka esittelee Horizonin viimeistelylaitteita. Esillä on Horizonin Stitchliner Mark IV, joka on automaattinen vihkosidontalinja. Toinen ensimmäistä kertaa Suomessa esillä oleva laite on Horizonin täysautomaattinen B2-koon taittokone AFC-566FKT.

Horizonin laitteet on tarkoitettu keskisuuren ja isompaan tuotantoon. BlueCrest edustaa Suomessa myös Hunkelerin tehokkaita viimeistelylaitteita, Foliantin laminaattoreita sekä Renzin rei’ittäjiä ja kierresidontalaitteita.

Leikkuujärjestelmiä suurkuvaan

Toinen suurempaan tuotantoon ratkaisuja tarjoava näytteilleasettaja on Zünd Skandinavia, joka esittelee digitaalisia leikkuujärjestelmiä automatisoituun suurkuvan leikkaamiseen. Esillä on Zünd S3 leikkuujärjestelmä, joka on varustettu robotilla leikattujen osien keräilyä varten. Nähtävänä on myös uusi Zünd Cut Center 4. Täyteen automaatioon tähtää yrityksen Q-line leikkuri.

Zündin kilpailijoista messuilla esillä on Kongsberg, jonka uusista leikkureista kertoo Lexplast. Summa on toinen suosittu leikkurimerkki ja Sesoman osastolla on esillä Summan F1612-tasoleikkuri. NIZE Equipment on juuri saanut pohjoismaisen edustuksen Elitronin tunnetuista leikkureista ja tuo niitä esille osastollaan.

Kompakteja mutta tehokkaita laitteita

Grafitrio tuo messuille useita kompaktin kokoisia mutta varsin tehokkaita viimeistelylaitteita. Uuden sukupolven Morganan nuutti/taittokone DigiFold Pro XL on esillä messuilla, niin myös Morganan monipuolinen viimeistelijä ColorCut SC6500.

Jälkikäsittelyratkaisuja toimittava Finn-Fold tuo messuille pienen tasoleikkurin TPS S2-4060. Nähtävillä on myös itse kehitetty julisterullain sekä Eupackin vyötekone.

Visual Business Systems esittelee messuilla iECHOn uusimman automaattisyöttöisen tasoleikkurin PK4-mallin. Tämä on edeltäjiänsä jopa 50 % nopeampi ja monipuolisempi. Esillä on myös mm. iECHO GF-sarjan rullaleikkuri.

Kari Nevalainen-osastolla voi tutustua livenä Virgo-etikettileikkuriin.

Kaiverruksessa, merkinnässä ja leikkauksessa käytettäviä Trotecin laserleikkureita esittelee osastollaan Logimark. Toinen laserleikkureita esittelevät yritys on Scantima Maskin, jonka valikoimaan kuuluvat M900 laserit leikkaamiseen, kaivertamiseen ja merkkaukseen.

Lue lisää messujen tarjonnasta osoitteesta sipp.fi

Array
Share: