Viimeistelyn automatisointi kiinnostaa painoalaa

27.10.2017 09:39Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Onlineprintersin Patrick Piecha esitteli tapahtumassa yhtiön tuotantotekniikkaa. Kuva: Horizon.

Viimeistelyn automatisointi on yksi painoalan keskeisistä trendeistä. Horizonin Finishing First -tapahtuma esitteli monia ratkaisuja, joilla painatuksen jälkikäsittely voidaan muuntaa automaattiseksi.

Tapahtuman painopisteenä oli esitellä yli 20 ajankohtaista ratkaisua siihen, miten erityyppisiä painotuotteita voidaan käsitellä tehokkaasti eri määrissä aina ensipainoksesta teolliseen tuotantoon saakka. Horizon esitteli vaihtuvan tiedon kirjojen, esitteiden ja suoramarkkinointituotteiden digitaalisia rullasovelluksia yhteistyössä Hunkelerin ja Canonin sekä paperinvalmistajan Crown van Gelderin kanssa.

Yksi tapahtuman kohokohdista oli Horizonin BQ-sarjan uusi lippulaiva, BQ-480. Sen integroitu automaattinen laskentajärjestelmä nopeuttaa vaihtuvan tiedon kirjatuotantoa, jossa käytetään EVA- tai PUR-sidontaa. Lisäksi se mahdollistaa nopean formaatin vaihdon ilman manuaalisen säätämisen tarvetta.

Tapahtumassa oli esillä myös tehokas Horizon FoldLiner 7 -järjestelmä. Se koostuu taittokoneesta, tornikeräilijöistä ja sarjanitomakoneesta. Järjestelmä on suunniteltu erityisesti satulanidottujen esitteiden ja vaihtuvan tiedon esitteiden tuotantoon suoraan taitetuista ja leikatuista arkeista. Kävijöitä kiinnosti Horizonin mukaan suuresti myös StitchLiner Mark III, joka esiteltiin ensi kertaa edellisen tapahtuman aikana. Tähän mennessä yli sata asiakasta on tilannut SL-MK III:n.

Share: