Viikon case: Väriopastus toimii kauppakeskuksessa

13.12.2019 10:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Skanssin parkkihalli on nyt puettu osastoittain punaisen, pinkin, keltaisen, vihreän ja sinisen sävyihin. Opastavat värit levittäytyvät hallista kauppakeskuksen sisäänkäynneille. Kuva: Grano.

Mihin ihmeeseen jätin autoni? Tilanne on tuttu monelle kauppakeskuksen kävijälle. Kauppakeskus Skanssi ratkaisi ongelman modernilla väriopastuksessa, joka selkeyttä kaupoissa liikkumista ja parkkihallin löytymistä. Granon tehtävänä oli miettiä uudistuksessa oikeat materiaalit ja tavat toteuttaa asiakkaan toiveet.

Turkulaisessa kauppakeskus Skanssissa on lähes sata liikettä, ravintolaa ja palvelua sekä yli 38 000 neliömetriä liiketiloja. Paitsi että se on nopeasti kasvavan Skanssin kaupunginosan asukkaiden lähikauppa, keskustan kupeessa valtatien varrella sijaitsevaan kauppakeskukseen saavutaan myös muualta autolla ja julkisilla.

– Opastuksella on kaikissa julkisissa tiloissa suuri vaikutus siihen, miten ihminen hahmottaa tilan. Asiakaskokemuksemme tärkeimpiä arvoja on vaivattomuus. Vaikka neliöitä on paljon, asiakas löytää hakemansa, Skanssin kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme kuvailee.

Skanssin opastusurakan lähtökohta oli, että asiakas huomaisi jouhevasti lähimmän sisäänkäynnin ja palaisi lopulta helposti oikeaan paikkaan.

Skanssilla oli Granolle selkeä toive: merkitä kauppakeskuksen eri alueet omilla väreillään. Kauppakeskuksen sisäänkäynnit oli värikoodattu jo alkuperäisissä arkkitehdin suunnitelmissa. Arkkitehdin kymmenen vuoden takaisia värivalintoja voimistettiin. Aiemmin numeroiden ulkosyrjissä tai valoviivoissa häivähtäneet värit levitettiin lasipintoihin kauppakeskuksen graafista ilmettä mukaillen.

Kauppakeskuskävijän toivottaa nyt tervetulleeksi selkeä, raikas ja moderni kymmenvuotias. Jos auton ajaa pinkille alueelle, ostoksille pääsee pinkillä hissillä. Kun on pyörinyt liikkeissä aikansa, näkee pinkin uloskäynnin jo kaukaa.

– Olemme tyytyväisiä toteutukseen. Lopputulos näkyy selkeimmin parkkihallissa, jonka muutoksen asiakkaatkin ovat huomanneet. Iloista ja positiivista palautetta on tullut etenkin raikkaudesta, Hurme sanoo.

Share: