Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vastuullisuus korostui ruokainnovaatioissa

26.8.2021 14:37Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Fallero tulee myyntiin värikkäässä pussipakkauksessa kahdella makuvariantilla: herne-lehtikaali ja punajuuri. Kuva: SOK.

Vuoden 2021 Suomalainen menestysresepti -kilpailun on voittanut ravintoloitsija Marjaana Pohjola Fallero-falafeleillaan. Kilpailun voittaneet tuotteet ovat usein olleet myyntimenestyksiä ja myös suunnan näyttäjiä pakkauksillaan. Vastuullisuus oli vahvasti esillä kilpailun finaalitöissä.

S-ryhmässäkin uskotaan tiedotteen mukaan suomalaisista raaka-aineista valmistettujen ja ravintolatasoisiksi kehuttujen falafelien nousevan vuoden myydyimmäksi uutuustuotteeksi edeltävien voittajien tapaan.

S-ryhmän järjestämässä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa etsittiin jälleen uutta kotimaista ruokahittiä. Kilpailua ja tuotekehitystä seurattiin MTV3-kanavalla kesän ajan ja voittaja ratkesi keskiviikkoiltana 25.8. esitetyssä finaalilähetyksessä. Kauden voittajaksi kruunattiin paimiolaisen ravintoloitsijan Marjaana Pohjolan Fallero-härkäpapufalafelit.

Suomalainen menestysresepti -kilpailu on siivittänyt ruokainnovaatioita jo kolme vuotta. Aikaisempina vuosina voittajatuotteiksi on kruunattu paistopisteiltä tuttu Rostis sekä kaura-siemenpyörykkä Boltsi.
Tänä vuonna finaalissa kilpailivat Falleron lisäksi Foodinin Chia Good -luomuvälipala, Bean Betterin fermentoidut härkäpapupalat, Leivon Leipomon Kaurakas-putkipasta, Kamaboko Finlandin savustetusta lahnasta valmistettu Leikkala-kalaleikkele sekä KomeroFoodin Ateriakippo.

– Finalistien tuotteissa korostuivat tämän hetken suurimmat megatrendit, kuten vastuullisuus, ympäristö sekä ravitsemusnäkökulmat. Samalla tuotteista huokui halu tuoda täysin uutta näkökulmaa vanhoihin tuoteryhmiin, kuten aamu- ja välipala-, valmisruoka- ja leikkelekategorioihin, sanoo kilpailun tuomaristoon kuulunut ruoan monialayrittäjä Jyrki Sukula.

Reino Lantto

Leivon Leipomo kehitti kaurapastaa kuusi vuotta. Kuva: Leivon Leipomo.
Share: