Väritoimittaja Siegwerk edistää EGP:tä

23.5.2018 07:29Uutiset » Tuotteet ja palvelut
EGP-sertifikaatin luovutuksessa vasemmalta Tomi Havia (Marvaco) ja Satu Autio sekä Jukka Tervakoski (Siegwerk).

Painovärien toimittaja Siegwerk Group on saanut laajennetun väriavaruuden EGP-kumppanuussertifikaatin. Sertifikaatti myönnettiin yrityksen offset- ja fleksopainovärien tuomista uusista mahdollisuuksista mm. pakkauskartongeille sekä kuitu- ja muovimateriaaleille.

Tunnuksen myönsi EGP-teknologian kehittäjä ja reprokumppani Marvaco Oy. Yhdessä Siegwerkin kanssa Marvaco on toteuttanut EGP-ratkaisuja fleksopainoille liuotin- ja vesipohjaisilla väreillä sekä offsetväreillä kartonkipakkauspainoille.

Siegwerk on kehittänyt uudet EGP (Expanded Gamut Printing) -painovärisarjat offset- ja fleksopainatukseen. Uudistuksen myötä pakkausten värikkyyttä voidaan lisätä, samalla kun painotuotannon joustavuus kasvaa ja painotyön kuntoonlaitto nopeutuu. EGP:n positiivinen vaikutus myös ympäristön kuormitukseen on merkittävä, kun hukkamateriaalia sekä liuottimien käyttöä voidaan vähentää ja samaan aikaan värinkäytön tehokkuus kasvaa.

– EGP on kohottanut painolaatua sekä antanut mahdollisuuden uudenlaisiin, entistä monipuolisempiin painatusratkaisuihin, kertoo Siegwerk Finland Oy:n Jukka Tervakoski.

– Jatkuva painovärien kehittäminen Siegwerkillä takaa pakkauspainatusten onnistumisen ja EGP-tekniikan hyödyt painokumppaneillemme sekä brändinomistajille ovat selkeät, kertoo Siegwerk Finland Oy:n Satu Autio.

EGP on yleistyvä värierottelutekniikka, jossa painatus toteutetaan digitaalisesti avustetulla värinsekoituksella entistä ennustettavammin, tarkemmin ja puhtaammin. CMYK-väriavaruutta rikastetaan OGV (Orange, Green, Violet) -prosessiväreillä, jolloin värejä vaihtamatta painotyössä voidaan toteuttaa yli kaksinkertainen sävylukumäärä Pantone+ -sarjaan verrattuna, vain seitsemää vakioväriä käyttäen.

Share: