Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Värisublimaation tuottajat rakentavat uusia toimitusketjuja

22.11.2022 09:22Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sublimaatiotekniikalla tulostetaan yhä enemmän vaatteita. Kuvassa HP:n Stitch-tulostin.

Koronapandemian esiintuomat haavoittuvuudet ovat saaneet värisublimaatiotekniikan tuottajat monipuolistamaan toimitusketjujaan. Tekniikan toimittajat ja asiakkaat kehittävät tutkimusyhtiö Smithersin mukaan uusia ketjuja, jotka tuovat tuotteiden valmistuksen ja painamisen lähemmäksi asiakkaita.

Smithers on julkaissut uuden markkinatutkimusraportin ”The Future of Dye Sublimation to 2027”. Sen mukaan värisublimaation globaalit markkinat ovat toipumassa pandemian ajasta 2020–2021, jolloin markkina supistui noin 7 %. Vahva kasvu jatkuu, ja on keskimäärin 10 % vuodessa vuosina 2022–2027.

Volyymilla mitaten värisubimaatiotekniikalla tulostetaan eniten tekstiilejä, mutta vaatetulostus ja jäykkien materiaalien tulostus tuovat yhdessä valtaosan alan tuloista.

Sublimaatiovärien valmistajat ja tekstiilien tuottajat pyrkivät raportin mukaan kehittämään uusia värisarjoja, jotka sopivat entistä laajemman materiaalivalikoiman käyttämiseen.

Raportin kirjoittaja Bob Brothers sanoo Smithersin tiedotteessa, että toimitusketjujen uudelleenrakennus tulee vähentämään kustannuksia ja epävarmuutta. Digitaalisen painatuksen lisääntyvä käyttö mahdollistaa JOT-tuotannon, joka lyhentää toimitusketjuja ja vähentää varastotappioita. Ala odottaa hänen mukaansa mullistavia edistysaskeleita painamisen nopeudessa, tulosteiden laadussa ja prosessien integroinnissa.

Värisublimaation painotekniikan toimittajat ja heidän asiakkaansa kehittävät Brothersin mukaan nyt re-shore -liiketoimintamalleja. Niiden avulla tuotteiden valmistus ja tulostaminen tuodaan maantieteellisesti ja ajallisesti lähemmäs brändien omistajia ja kaupan ketjuja. Myös direct-to-fabric / direct-to-garment -tulostamisen tekniikoiden kehittämiseen panostetaan paljon.

Share: