Vapaapäivän siirrosta kalenterihämminki Britanniassa

7.1.2020 16:39Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kalenterien painaja Rose Calenders kehitti Voiton päivää juhlistavan tarrasarjan, jota voi käyttää mm. kalentereissa. Kuva: Rose Calenders.

Miljoonat britit ovat ehtineet hankkia vuoden 2020 kalenterin, jossa toukokuun Bank Holiday -vapaapäivä on väärässä kohtaa. Britannian hallitus siirsi vapaapäivän maanantaista 4.5. perjantaihin 8.5. niin myöhään, että kalenterit oli jo ehditty painaa.

Siirto johtui siitä, että hallitus halusi siirtää päivää juhlistaakseen toisen maailmansodan päättymisen 75-vuotispäivää, joka on 8.5. Päivä tunnetaan Britanniassa voitonpäivänä, VE Day.

The Sun -lehden uutisen mukaan arviolta 30 miljoonaa vuoden 2020 kalenteria ja päiväkirjaa on painettu väärällä päivämäärällä varustettuna. Siirrosta kerrottiin vasta kun suurin osa Britannian 40 miljoonasta kalenterista ja päiväkirjasta oli jo painettu.

Printweek-uutispalvelun mukaan maan kaksi suurinta kalenterien painajaa ovat päättäneet korjata kaikki painossa olevat jo painetut kalenterit vaihtamalla toukokuun sivun niihin. Rose Calenders kehitti lisäksi Voiton päivää juhlistavan tarrasarjan, jota voi käyttää mm. kalentereissa.

Share: