Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vanguardin uusi tasotulostin ensimmäisenä Ruotsiin

25.11.2022 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Screenbolaget-yrityksen tuotantopäällikkö Oscar Lagerstedt ja uusi VK300D-HS UV tulostin. Kuva: Durst.

Vanguardin UV-tulostin VK300D-HS UV lanseerattiin Fespa-messuilla viime keväänä. Ruotsalainen Screenbolaget on ensimmäinen eurooppalainen asiakas, joka on investoinut tähän nopean tuotannon mahdollistavaan laitteeseen.

VK300D-HS UV on keskisuureen ja suureen tuotantoon tarkoitettu laite, jossa on 10 kirjoituspäätä. Sen nopeus on 1,8 metriä sekunnissa, joka merkitsee 60 levyä tunnissa. Laitteen toimitti Marabu.

Screenbolaget AB on nopeasti kasvanut, Tukholmassa toimiva suurkuva-alan yritys, jonka liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa. Investoinnilla yritys haluaa lyhentää töiden läpimenoaikaa korkean volyymin tuotannossa.

– Tähän kesään asti 90 % töistämme oli rullatulostusta ja 10 tasotulostusta. Mutta tasotulostusten määrä nelinkertaistui Ruotsin vaaleja ennen ja on edelleen kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Patrick Nermark.

Nermarkin mukaan yritys ei olisi pystynyt tekemään tätä levymäärää investoimatta Vanguardin laitteeseen. Uusi laite on ainakin viisi kertaa nopeampi kuin vanha laite, ja tämä on tuonut yritykselle paljon uusia mahdollisuuksia markkinoilla.

Vanguard on amerikkalainen yritys, jonka omistaa italialainen Durst-konserni. Vanguardin Euroopan toimipaikka on Brixenissä Durstin päämajan lähellä.

Vanguardin suurkuvatulostimia on edustanut Suomessa Antalis helmikuusta 2022 lähtien. Visual Comin sektoripäällikkö Christer Carlsson on esitellyt laitteita monille kiinnostuneille.

– Vanguardin UV-LED-tasotulostimet ovat herättäneet kovasti kiinnostusta Suomessa. Meillä on useampi tapaus vireillä, joten eiköhän me pian saada ensimmäinen kone Suomenkin kamaralle, Carlsson sanoo.

Array
Share: