Vangit saivat oman lehden

30.10.2018 08:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vankien lehti alkaa ilmestyä vuosittain. Kuva: Kriminaalihuollon tukisäätiö.

Suomen vankiloiden vangit saavat oman lehden. Kriminaalihuollon tukisäätiö on tuottanut lehden, joka on postitettu kaikkiin vankiloihin. Jokaiselle vangille on varattu oma kappale.

Lehdessä on sekä hyödyllistä tietoa että selviytymistarinoita. Teemana on työ. Vangit ovat olleet mukana lehden tekemisessä.

– Haluamme rohkaista vankeja koulutus- ja työelämään ja kertoa, mistä saa apua. Kerromme lehdessä myös Turun TE-toimiston jalkautumisesta Turun ja Käyrän vankiloihin, toimitusjohtaja Sanna Sunikka kertoo.

“Lehti vangeille” sisältää myös Turun kaupungin kirjaston projektisuunnittelija Irmeli Malka-Kanniston kokoaman Irmelin kirjalaari -palstan ja vankien kirjoittamia runoja.

Vankilakirjastojen työntekijät ovat kertoneet, ettei vangeilla ole useinkaan tietoa uutuuskirjoista, joita he voisivat tilata itselleen kirjastoista. Vankien pääsy netissä olevan tietoon on edelleen hyvin rajattua.

Kriminaalihuollon tukisäätiö on julkaissut lehden vangeille aiemmin kahtena vuonna. Nyt lehteä on tarkoitus julkaista vuosittain. Lehti on postitettu myös yhdyskuntaseuraamustoimistoihin ja useisiin järjestöihin.

Share: