Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Valomainoksille suositellaan viiden tunnin sammutusta

3.10.2022 16:56Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Valomainoksia tultaneen sammuttamaan yöaikaan energian säästämiseksi. Kuvassa Clear Channelin mainostaulu iltavalaistuksessa.

Ulkomainosliitto suosittelee jäsenilleen useita toimenpiteitä, joilla voidaan pienentää merkittävästi mainoslaitteiden energiankulutusta. Yhtenä keinona suositellaan mainoslaitteiden sammuttamista viideksi tunniksi vuorokaudessa. Talvikuukausina energiaa voidaan säästää myös rajoittamalla mainospinnan kirkkautta.

Mainoslaitteiden energiatehokkuuden parantamiseksi suositellaan ympäristön mukaan valovoiman tehoa säätelevien kirkkaussensoreiden laajempaa käyttöönottoa.

– Nämä suositukset ovat yleisiä ohjenuoria, joita jäsenemme pystyvät soveltamaan omassa liiketoiminnassaan. Parhaat tulokset energian säästämisen kannalta saavutetaan ratkaisuilla, jotka jokainen yritys pystyy optimoimaan omien lähtökohtiensa ja asiakkuuksiensa pohjalta. Pyrimme saamaan myös liiton ulkopuoliset ulkomainostoimijat mukaan projektiin, liiton varapuheenjohtaja Timo Tammi painottaa.

Suosituksilla pyritään parantamaan energiatehokkuutta ja vähentämään entisestään digitaalisen ulkomainonnan sähkönkulutusta. Ranskassa ulkomainostoimialan KPMG:llä teettämän tutkimuksen mukaan digitaalinen ulkomainonta on elinkaarensa aikana selvästi energiatehokkaampaa kuin TV-mainonta tai muu digitaalinen mainonta.

Valomainosten sammuttaminen tai niiden tehon vähentäminen on noussut esiin julkisessa keskustelussa, kun energian säästökohteita mietitään nyt joka puolella. Mainoksilla on kuitenkin merkitystä myös muina kuin kaupallisten sanomien välittäjinä. Kaupunkiympäristöissä ulkomainosyhtiöt ylläpitävät merkittävän määrän pysäkkikatoksista. Niillä luodaan valaistusta ja parannetaan turvallisuuden tunnetta ilman verovarojen käyttöä.

Ulkomainosliiton jäsenistöön kuuluvat Atlasmedia, Clear Channel Suomi, JC Decaux, Medialiiga, Mediamix, Mediatalo Keskisuomalainen, Mediateko, Neonmedia ja VMVMedia.

Array
Share: