Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Uusi tekstiilien tulostusjärjestelmä säästää vettä

15.3.2024 13:06Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Mimakin Trapis-järjestelmässä voidaan tuottaa vettä säästävästi myös luonnonmateriaalista tehtyjä kankaita. Kuva: Mimaki.

Mimaki on kehittänyt tekstiilien pigmenttiväreillä toimivan, siirtokuvaan perustuvan tulostusjärjestelmän. Tämä Trapis-järjestelmä säästää merkittävästi vettä. Sen avulla voidaan tulostaa myös entistä laajemmalle materiaalivalikoimalla, johon kuuluvat myös luonnonkuitumateriaalit.

Trapis-järjestelmä sisältää tiedotteen mukaan kaksi yksinkertaista tuotantovaihetta, jotka ovat tulostaminen inkjet-tulostimella sekä kankaan kalenterointi. Kankaan design tulostetaan siirtokuvapaperille halutulla värillä inkjet-tulostimella, jonka jälkeen se siirretään kankaalle kalenterointilaitteella. Analogisessa ja sublimaatiotulostuksessa tarvitaan vettä, mutta tässä uudessa järjestelmässä ei juuri ollenkaan. Vettä käytetään vain tulostimen huoltamisessa.

Kangasta ei tarvitse esikäsitellä tai pestä ja uudessa Trapis-prosessissa vettä säästyy 14,5 litraa verrattuna sublimaatiotulostukseen.

Mimakin mukaan uusi järjestelmä on helppokäyttöinen ja tilaa säästävä. Trapis-järjestelmään esitellään Fespa-messuilla laitekokoonpanolla, jossa on TS330-1600 tulostin sekä kalenterointilaite. Järjestelmä on tulossa myyntiin myöhemmin tänä vuonna.

Array
Share: