Uudistunut Matka-lehti panostaa kotimaahan

7.4.2021 14:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Matka-lehden toimituspäällikkö Leeni Hoimelan mukaan halu matkailla ei ole kadonnut korona-aikana minnekään. Matkailun vahvoja trendejä on hänen mukaansa elämyksellisyys. Kuva: Sanoma.

Koronapandemian hellittäessä ulkomaanmatkat käynnistyvät jälleen. Nyt matkailualaa pitää yllä kotimaan matkailu. Sanoman uudistunut Matka-lehti vastaa Suomi-buumiin panostamalla kotimaisiin matkailukohteisiin ja julkaisemalla matkailun erikoislehden.

Entinen Matkaopas-lehti uudistuu toukokuussa ytimekkäästi Matka-lehdeksi.

– Ajankohta ei ole matkailulehdelle ehkä suotuisin – olemme edelleen keskellä koronapandemiaa – mutta sitäkin kiinnostavampi. Miten kirjoittaa matkailusta, kun tulevasta emme tiedä? Millainen sisältö kestää pysyvämmin ja kiinnostaa lukijoita, vaikka ennusteet matkalle pääsystä vaihtuisivat nopeastikin, pohtii tiedotteessa Matka-lehden toimituspäällikkö Leeni Hoimela.

Kotimaan matkailun erikoislehti Matka – Ihana Suomi ilmestyy 27.4. ja on saatavilla kaksi kuukautta. Myös Matka-lehden numero 5 keskittyy kotimaan matkailuun. Se ilmestyy 10.6. ja myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Lehden ensimmäisessä uudistuneessa numerossa ajetaan Lapin läpi Jäämerelle. Jutuissa tutustutaan kesäkaupunkiin Hankoon, joka on Suomen Nizza, ja käydään pohjoisen Kroatiassa, Oulujärven Ärjänsaaressa.

Hoimelan mukaan halu matkailla ei ole kadonnut korona-aikana minnekään. Matkailun vahvoja trendejä on hänen mukaansa elämyksellisyys.

Pandemia on iskenyt lujaa myös matkailualan lehtiin. Ainakin A-lehtien Mondo ja Matkailu-lehti ilmestyvät kuitenkin edelleen. Pitkään alalla ollut Matkalehti on lopettanut ilmestymisen jo aiemmin.

Reino Lantto

 

Share: