UPM lisää tarrapaperien tuotantoaan

31.1.2018 09:16Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Etikettien kysyntä kasvaa. Kuva: HP.

UPM lisää tarrapaperien tuotantoaan hyvän kysyntätilanteen vuoksi. Kapasiteettia kasvatetaan Jämsänkoskella ja Kymissä. Saksassa Nordlandin tehtaalla suunnitellaan hienopaperikoneen muuttamista irrokepaperikoneeksi.

Tiedotteen mukaan maailman johtavana tarrapaperin valmistajana UPM jatkaa kasvuaan houkuttelevissa irrokepaperisegmenteissä. Kasvu suunnataan pääasiassa Euroopan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan asiakkaille. Näillä markkinoilla odotetaan terveen kasvun jatkuvan, sillä yleinen taloustilanne on hyvä, tarrat, pakkaukset ja verkkokauppa lisääntyvät sekä lääke- ja hygieniatuotteiden kulutus kasvaa.

UPM kasvattaa glassiini- ja superkalanteroitujen (SCK) papereiden tuotantokapasiteettia uusimalla kalanterin Jämsänkosken tehtaalla. Noin 40 000 tonnin vuotuinen lisäkapasiteetti on käytettävissä vuoden 2018 neljännellä vuosineljänneksellä. Tehtaan tuotanto jatkuu normaalisti uudistuksen ajan. UPM on kehittänyt myös UPM Kymin tehtaan valmiuksia tuottaa tarran pintapapereita (C1S), mikä lisää tuotannon joustavuutta.

Jämsänkosken investoinnin lisäksi UPM on päättänyt toteuttaa esiselvityksen Nordlandin tehtaan hienopaperikone 2:n muuntamisesta irrokepaperikoneeksi. Selvitys valmistuu vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

– UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueen markkinat kasvavat. Mahdollinen koneen tuotantosuunnan muuntaminen Nordlandissa ja Jämsänkosken kalanteri-investointi ovat osa suunnitelmaamme olla mukana tässä kasvussa. Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme suosima kumppani ja mahdollistaa heidän kasvunsa sekä alueellisesti että maailmanlaajuisesti, sanoo UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueen johtaja Bernd Eikens.

Share: