UPM lanseeraa uuden edullisen ohkopaperin

26.6.2017 08:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Ohkopaperia käytetään mm. lääkepakkauksissa. Kuva: UPM Paper ENA.

UPM on lanseerannut uuden ratkaisun ohkopaperin markkinalle. UPM EcoLite on alaa mullistava paperi, joka tarjoaa tiedotteen mukaan merkittäviä kustannussäästöjä tavallisesti käytettäviin papereihin verrattuna.

Paperi on suunniteltu erityisesti lääkkeiden pakkausselosteita, uskonnollista kirjallisuutta sekä käyttöoppaita ja -ohjeita painavien asiakkaiden tarpeisiin.

– Tuote on UPM:n Kaipolan tehtaan intensiivisen kehitystyön tulosta. Paperin nimi, UPM EcoLite, puhuu puolestaan: se ei ole vain ekologinen valinta vaan myös taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jossa ei kuitenkaan tingitä lukukokemuksesta tai paperin taitto-ominaisuuksista, toteaa Joonas Järvinen, UPM Paper ENA:n kehityspäällikkö.

UPM EcoLite on tarjolla grammapainoissa 29, 32, 34 ja 38. Kevyempi paperi tarkoittaa pienempiä ympäristövaikutuksia, sillä sen tuotantoon ja kuljetukseen tarvitaan vähemmän raaka-aineita, vettä ja energiaa.

– Kevyiden papereiden kehittäminen on täydellinen esimerkki resurssitehokkuudesta, joka on vastuullisen toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme saavat saman kokoisen painopinta-alan pienemmällä raaka-ainemäärällä. Samaan aikaan tuotannon ja toimitusketjun ympäristövaikutukset pienenevät kokonaisuudessaan, Järvinen jatkaa.

Share: