Ultratarkka fleksopainatus kiinnosti Drupassa

9.6.2016 08:26Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Vasemmalla Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen ja oikealla Soman markkinointipäällikkö Petr Blaško.
Vasemmalla Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen ja oikealla Soman markkinointipäällikkö Petr Blaško.

Marvaco teki fleksohistoriaa Drupa-messuilla. Teeman ”touch the future” mukaisesti yhtiö esitteli päivittäisissä live-demoissa erittäin korkean tarkkuuden fleksodemon (100 lpcm) yhteistyössä painokonevalmistaja Soman kanssa.

Työssä käytettiin hyödyksi uusimmat prepress- ja väritekniikat. Tämä valokuvamainen neljän painoaiheen yhteispainatus tarvitsi vain kuusi prosessiväriä. Demo viitoittaa Expanded Gamut -flekson (EGP) mahdollisuuksia tulevaisuuden kehitykselle.

Soman päivittäinen live-demo Optima2-painokoneella sekä usealla messuosastolla jaossa olleet näytteet ovat keränneet laajaa kansainvälistä huomiota, sanoo Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen.

– Messuvieraat ovat olleet hämmästyneitä flekson kyvystä tuottaa ultra-korkeaa laatua. Myös syväpainon ammattilaiset ovat todenneet, että ”tämä ei voi olla fleksopainettu, täytyy olla syväpainoa, Lankinen sanoo

Petfood-demoaihe tehtiin teknisesti erittäin haastavaksi, mutta rikkomalla perinteisiä rajoja opittiin myös paljon uutta. Tätä kokemusta Marvaco pystyy hyödyntämään tulevissa projekteissa kumppaneiden kanssa.

Somalta leveämpi fleksopainokone
Soma esitteli messuilla uutta Optima2-fleksopainokonetta, jonka painorata on entistä leveämpi. Konetta saa leveyksillä 820, 1050 ja 1270 millimetriä. Koneessa on maksimissaan kahdeksan väriä. Koneessa on useita teknisiä uudistuksia, jotka mahdollistavat erikoisratkaisujen teon tehokkaasti.

Optima2 on optimoitu painamaan sekä tarramateriaaleille että kalvomateriaaleille. Työn vaihto sujuu tehokkaasti, ja laatutaso pysyy vakaana.

Share: