Tuttujen medioiden uutisiin luotetaan

24.11.2015 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Ylen tv-uutiset ovat tärkein uutislähde suomalaisille tutkimuksen mukaan.
Ylen tv-uutiset ovat tärkein uutislähde suomalaisille tutkimuksen mukaan.

Suomen johtavat kaikille tutut mediat ovat luotetuimpia uutislähteitä Uutisarvostus 2015 -tutkimuksen mukaan. Selvästi luotetuin ja tärkein uutislähde on Yle. Lehdet ovat vahvistaneet asemaansa uutislähteinä.

Taloustutkimus kysyi vähän yli tuhannelta suomalaiselta muun muassa sitä, kuinka luotettavina he pitävät eri tiedotusvälineitä. Haastatelluista 92 % pitää Ylen uutisia luotettavina. Kasvua vuoden takaisesta on neljä prosenttiyksikköä.

Luotettavuudessa Ylen jälkeen tulevat STT (80 %), alueellinen sanomalehti (74 %), Helsingin Sanomat (72 %) ja MTV (69 %). Tutkimuksessa myös STT:n ja lehdistön luotettavuusarviot kasvoivat vuoden takaisesta. Erityisen voimakkaasti vuoden aikana kasvoi Helsingin Sanomien luotettavuus. Vuosi sitten Helsingin Sanomien tulos oli 8 prosenttiyksikköä heikompi.

Suomalaisista kokee 39 % tärkeimmäksi uutislähteeksi Ylen tv-uutiset. Seuraavaksi tärkeimpiä uutislähteitä ovat MTV:n televisiouutiset (12 %), Ylen radiouutiset (7 %) ja Ilta-Sanomat internetissä (6 %). Uutisia haetaan verkosta erittäin aktiivisesti, sillä vain 22 % vastanneista ei seuraa säännöllisesti uutisia internetissä.

Share: