Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tulostamiseen löytyy materiaalivaihtoehtoja

28.4.2022 16:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Lattiatarrojen suosio on kasvanut pandemia-aikana. Foiltek edustaa Kernowjet-tulostuskalvoja. Kuva: Foiltek.

Koronapandemia on aiheuttanut maailmanlaajuisesti pulaa muovituotteiden raaka-aineista. Se on vaikuttanut myös suurkuvatulostuksen materiaaleihin. Tulostajien onkin syytä tutkia eri vaihtoehtoja tuotantonsa turvaamiseen. Vaihtoehtoja esittelevät Sign, Print & Promotion messuilla mm. muovialan tukkurit Foiltek ja Vink Finland.

Foiltek Oy toimittaa tulostajille ja teippaajille ja yleisestikin graafiselle teollisuudelle laajaa valikoimaa erilaisia muovimateriaaleja. Yritys edustaa maahantuojana tunnettujen valmistajien materiaaleja ja toimittaa ne valmistajan omalla tuotemerkillä. Tällä varmistetaan se, että asiakas voi olla varma materiaalien tasalaatuisuudesta toimituserien välillä. Foiltekin asiakkaita ovat mm. muovilevyjen jatkojalostajat, rakennusteollisuus, graafinen teollisuus, valomainosteollisuus ja teknologiateollisuus. Foiltek kuuluu Etola-yhtiöihin.

– Tasotulostukseen toimitamme enimmäkseen levytavaraa, kuten alumiinikomposiitteja, akryylilevyjä ja erilaisia kevytlevyjä. Samoja materiaaleja käyttävät myös yritykset, jotka tulostavat aineiston teipille ja pohjustavat sen sitten jälkikäteen levylle, kertoo toimitusjohtaja Miika Sillanpää.

Sillanpää kertoo, että yritys esittelee messuilla joitakin uutuuksia, mutta tärkeintä tapahtumassa on kohtaaminen asiakkaiden kanssa.

Akustoivat ominaisuudet kiinnostavat Sillanpään mukaan yhä enemmän. Foiltekin Zintra-akustiikkalevy on valkoinen PET-kuidusta puristettu 12 mm levy. Suosittu levy soveltuu hyvin tulostettavaksi ja muotoon leikattavaksi.

Yritys tarjoaa myös useita laatuja tulostuskalvoja. Kernowjet- ja Yupo-kalvojen käyttökohteita ovat julisteet, bannerit, messu-ja promorakenteet, lattiatarrat, valokaapit, somisteet ja ikkunatarrat. Rullina toimitettavia kalvoja voidaan tulostaa monin menetelmin. Foiltekilla on myös huomattava valikoima SRA3-kokoisia kalvoja digitulostukseen.

Foiltek Sign, Print & Promotion messuilla

Vikugreen on uuden sukupolven 100 % kierrätetystä materiaalista valmistettu valettu akryylilevy. Mekaanisilta ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan se vastaa täysin perinteistä valettua PMMA-levyä. Kuva: Vink.

Levyjä myös kierrätysmateriaalista

Vink Finland Oy on osa kansainvälistä Vink-ryhmää. Yrityksellä on yli 50-vuoden kokemus muovin tukkukaupasta, muovipuolivalmisteista ja niiden koneistuksesta. Tuotevalikoimaan kuuluvat laajalti erilaiset suurkuvamateriaalit, tarvikkeet sekä kemikaalit mainostuotantoon. Suurkuvan tuotemerkeistä yrityksen valikoimassa ovat mm. Orafol, Neschen, 3A Composites, Stadur, Palram, Stahls ja Elval.

– Olimme mukana näillä messuilla keväällä 2020. Tuntuu hyvältä, että ympyrä sulkeutuu nyt. Toivon että tapaamme paljon asiakkaita ja kuulemme heidän kuulumisiaan, sanoo Lee Lehto Vinkin mainosmuovien myynnistä.

Vink haluaa esitellä messuilla myös uusia kierrätysmateriaaleilla toteutettuja tulostettavia levyjä. Uusiolevyt ovat ekologisempi tuote ja yleisesti kierrätysmateriaalien suosio on lisääntynyt, kun muovin alkuperäisistä raaka-aineista on ollut pulaa ja hinta noussut jyrkästi. Alan yritykset ovat lisänneet kierrätysmateriaalien käyttöä ja uusia vaihtoehtoja on nyt esillä. Näitä ovat esimerkiksi täysin kierrätysmateriaalista tehdyt Vikugreen akryylilevyt sekä Dispa paperilevyt.

– Ukrainan sota vaikuttaa markkinoihin ja lisää pulaa sekä hintojen nousua. Kaikkien materiaalien hinnat ovat valitettavasti nousussa. Myös Kiinan markkinoiden osittainen sulkeutuminen vaikuttaa, Lehto sanoo.

Vink tekee parhaansa materiaalien saatavuuden varmistamiseksi ja hankkii vaihtoehtoisia toimittajia. Uusista ratkaisuista kannattaa tulla keskustelemaan standille, Lehto sanoo.

Reino Lantto

Vink Finland Sign, Print & Promotion messuilla

 

Array
Share: