Tulostamalla syntyy näyttäviä lamppuja

4.3.2019 16:56Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Rosita Kivinen ja hänen KIBO-pöytävarjostimensa. Kuva: Antalis

Nuoret muotoilijat osoittivat, että suurkuvatulostuksen avulla voidaan luoda loistavia toteutuksia muovimateriaalilla. Aallon muotoilukurssin tuloksena syntyi hienoja varjostimia valaisimille, joita on myöhemmin nähtävillä Otaniemessä Aalto-yliopiston galleriatiloissa.

Aalto-yliopisto järjesti Muotoilun työkalut -kurssin yhteistyössä mm. Airamin, Antaliksen ja Coloron kanssa.

– Tämän kuuden viikon kurssin aikana Muotoilun Kandidaatinohjelman ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saivat tehtäväkseen suunnitella ja valmistaa teollisesti toteutettavan edullisen lampunvarjostimen sekä kokoamisohjeet ja esittelymateriaalit kyseiseen työhön liittyen, kertoo kurssin opettaja Tapio Tuominen.

Arvostelun perusteina olivat varjostimen yllätyksellisyys, valaistus käyttötarkoituksen mukaan ja aineistojen tekninen toteutus. Lisäksi varjostimen tuli täyttää sille asetetut vaatimukset. Valmiit työt arvioi Simo Puintila Aalto-yliopistosta.

– Projektin tuloksena syntyi 30 erilaista luovaa ratkaisua. Oli hämmästyttävää nähdä, kuinka monta kekseliästä ja jopa tuotantovalmista työtä syntyi näin lyhyessä ajassa!, kommentoi Puintila.

Varjostimen materiaalina tuli käyttää Antaliksen Priplak-muovimateriaalia. Priplak-vaihtoehtoina olivat 0,5 mm paksu kirkas, läpikuultava ja valkoinen PP-muovi.

– Oli hienoa nähdä, kuinka uskomattoman upeita töitä Priplakista voi syntyä! Töissä oli hyvin hyödynnetty materiaalin taipuisuutta ja taitettavuutta, helppoa leikattavuutta, valon taittumista ja eri laatujen yhdistämistä, toteaa Antaliksen Visual Com -liiketoimintapäällikkö Mika Pöllänen.

Tulostamisessa yhteistyökumppanina toimi Coloro.

Share: