TKP Print panostaa 3D-tulostuspalveluun

31.8.2016 10:03Uutiset » Tuotteet ja palvelut
TKP:n Marcus Wikström (vas.) ja toimitusjohtaja Teppo Lehtinen esittelevät 3D-tulostettuja esineitä. Kuva: Canon.
TKP:n Marcus Wikström (vas.) ja toimitusjohtaja Teppo Lehtinen esittelevät 3D-tulostettuja esineitä. Kuva: Canon.

TKP Print panostaa 3D-tulostuspalveluihin yhteistyössä Canonin kanssa. Yhtiö pyrkii rohkaisemaan asiakkaitaan uuden tekniikan käyttöön mm. koulutuksella 3D-tulostamisen monista mahdollisuuksista.

Digipaino TKP Print (Tikkurilan Kopiopalvelu Oy) lisäsi 3D-tulostamisen palveluihinsa keväällä 2016.

– Saimme 3D-kipinän jo viime syksyn FinnGraf-messuilla, joilla esiteltiin erilaisia 3D-tulostimia. Ajatus täyden palvelun digipainon laajentamisesta 3D-puolelle kuitenkin hylättiin, kunnes löysimme Canonin kanssa järkevän yhteistyömallin ja saimme tarvittavaa tukea ja osaamista uuden 3D-tulostimen käyttöönottoprosessiin, kertoo TKP:n toimitusjohtaja Teppo Lehtinen.

Graafisen teollisuuden murros on ollut Lehtisen mukaan käynnissä jo pitkään, mikä on luonut pohjan painotalojen kehittämiselle ja uusille aluevaltauksille.

– Painopalvelut sähköistyvät vauhdilla ja digi ottaa yhä suurempaa roolia. Etenkin 3D-tulostaminen on Euroopassa jo kovassa vauhdissa, mutta Suomessa ollaan vielä alkutaipaleella. Me kuitenkin uskomme vahvasti, että 3D-tulostaminen kasvaa ja suunta on erittäin mielenkiintoinen, Lehtinen sanoo.

Tällä hetkellä 3D-tulostamista hyödyntävät eniten erilaiset tuotekehittäjät, suunnittelutoimistot, arkkitehdit ja rakennuspiirtäjät. TKP:n Marcus Wikströmin mukaan asiakaskuntaa halutaan kuitenkin laajentaa, ja 3D-tulostamisen mahdollisuuksista viestitään koko ajan.

Share: