Tekstiilitulostusta myös luonnonkuiduille

22.3.2016 09:08Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Printscorpion toimitusjohtaja Tommi Helminen esitteli Myymälä-tapahtumassa asiakkaidensa tekemiä tuotteita sisustamiseen ja vaatetukseen. Kuva Digitext.
Printscorpion toimitusjohtaja Tommi Helminen esitteli Myymälä-tapahtumassa asiakkaidensa tekemiä tuotteita sisustamiseen ja vaatetukseen. Kuva Digitext.

Vaatetusteollisuudelle avautuu Suomessa uusia mahdollisuuksia tekstiilitulostamisen kehittyessä. Printscorpio pystyy nyt valmistamaan ainoa yrityksenä Pohjoismaissa kestäviä tulosteita ja painatuksia metritavarana sekä luonnon- että tekokuiduille.

Printscorpio Oy on vuonna 1984 perustettu lipputehdas ja tekstiilipaino. Yhtiö esitteli tuotantoaan Myymälä-tapahtumassa maaliskuussa. Tuotannossa uutta on reaktiivitulostus metritavarana luonnonkuiduille, myös neuloksille. Metritavarasta voidaan valmistaa joustavasti erilaisia tuotteita, ja myös pienet sarjat ovat mahdollisia.

Tekstiilitulostaminen tapahtuu yleensä polyesteripohjaisille materiaaleille dispersioväreillä. Reaktiiviväreilllä saadaan aikaan parempi värin syvyys ja pesunkesto luonnonkuiduilla. Koska väri kiinnittyy suoraan kuituun, ei kankaan luonnollinen tuntu muutu, toimitusjohtaja Tommi Helminen kertoo.

– Sisustaminen ja vaatteiden teko tekstiilitulostamisen avulla kasvaa. Uusi tekniikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia suunnittelijoille ja pienimuotoiselle vaatetustuotannolle, Helminen sanoo.

Printscorpio esitteli tapahtumassa asiakkaidensa tekemiä tuotteita sisustamiseen ja vaatetukseen. Uusi tekniikka mahdollistaa kaikenlaiset kokeilut ja yksilölliset tuotteet.

Share: