Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tekoäly kehitti Suomen oman Pantone-väripaletin

7.12.2021 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kymmenen True Colors of Finland -värin joukkoon mahtuu neljä erilaista harmaan sävyä, pari sinistä, kaksi kellertävää ruskeaa, musta ja haalea roosa. Kuva: Pantone.

Suomi on ensimmäisenä maana maailmassa saanut oman väripaletin. Sen kehittivät yhdessä Pantone ja mobiiliteknologiayhtiö OnePlus. Väripaletti perustuu yli 4 000 valokuvaan, jotka kerättiin suomalaisilta some-palveluun keväällä 2021.

Valokuvilla oli tarkoitus kuvata suomalaisten elämää ja ympäristöä ilman kuvankäsittelyjä tai filttereitä. Tavoitteena oli muodostaa väripaletti, jossa näkyvät Suomesta löytyvät värit sellaisina kuin suomalaiset ne itse näkevät. Pantone muodosti kokoelmasta kymmenen sävyn väripaletti, jonka on tarkoitus inspiroida eri alojen suunnittelijoita ja taiteilijoita.

Väripaletissa ei näy Suomen lipun sinistä ja valkoista vaan pikemminkin luontoon viittaavia ruskean, harmaan ja sinisen sävyjä. Kymmenen värin joukkoon mahtuu neljä erilaista harmaan sävyä, pari sinistä, kaksi kellertävää ruskeaa, musta ja haalea roosa.

– Paletin valikoituneet sävyt yllättivät meidät iloisesti ja ne kuvaavat meille Suomea. Harmonisessa True Colors of Finland -paletissa näkyvät havumetsien, luonnonvesien ja kallioiden harmaat ja salmiakin musta, kertoo Pantonen varatoimitusjohtaja Laurie Pressman tiedotteessa.

Share: