Tarvepainatusta suoraan kirjakaupassa

19.10.2017 10:47Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Ricoh.

Ricoh ja ranskalainen startup-yritys Orséry ovat kehittäneet julkaisujen tuotantoon tarvepainatusratkaisun, joka mahdollista kirjojen teon suoraan kirjakaupassa tai kirjastossa.

Uuden innovatiivisen tuotantoprosessin ansiosta kuluttajat voivat tulostaa oman julkaisunsa esimerkiksi kirjakaupassa tai kirjastossa muutamassa minuutissa tai valita tulostettavan teoksen tuhansien nimikkeiden luettelosta. Ratkaisu on ihanteellinen omakustanteisiin, erikoisiin satukirjoihin ja yritys- sekä tekniseen materiaaliin. Kirjakaupat hyödyntävät sitä todennäköisesti myös omien myyntipistemateriaalien tuottamiseen.

Orséry on alustavasti investoinut neljään arkkisyöttöiseen, liimanidonnan sisältävään Ricoh Pro C7100Xs -digipainokoneeseen. Niistä kaksi sijaitsee Pariisissa, yksi Lillessä ja yksi Saint Jean de Luzissa.

– Teimme Ricohin kanssa kolme vuotta töitä määrittääksemme tarvittavat elementit, kuten musteen, paperin, liiman, tulostimet ja oman ohjelmistomme, Orséryn perustaja ja toimitusjohtaja Christian Vié kuvaa kehitysprosessia.

– Valitsimme Ricoh Pro C7100X:n, koska sillä voi painaa ja sitoa sekä yksi- että monivärisiä, laadukkaita kirjoja ja siinä on viides väriasema kiiltopainatusta varten. Kaikki ominaisuudet toimivat yhteen haluamallamme tavalla, ja prosessin voi toistaa missä tahansa.

Vié kertoo hankinnan olevan vasta alkua. Hän ennustaa, että monta vastaavaa järjestelmää asennetaan eri puolille Ranskaa seuraavien kolmen vuoden aikana. Järjestelmää on myös tarkoitus lisensioida ympäri maailmaa.

Ricohin ja Orséryn ratkaisuun voi tutustua Frankfurtin kirjamessuilla.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: