Tactic siirtää palapelituotannon kokonaan Suomeen

25.3.2021 08:16Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Tactitin tehtaalle on asennettu uusi palapelilinja ja vielä toinen on tulossa myöhemmin. Kuva: Tactic Games.

Pelituotteita valmistava Tactic Games investoi palapelien tuotantoon siten, että se voidaan siirtää kokonaan Suomeen tänä vuonna. Investoinnit vähentävät myös pakkausmuovin käyttöä. Palapelien myynti on koronapandemian myötä kasvanut huimasti koko Euroopan alueella ja vähän sen ulkopuolellakin Tacticin mukaan.

Tactic on aikaisemmin tehnyt palapelien painatuksen, liimauksen ja koteloinnin Suomessa. Nyt myös niiden leikkaus voidaan tehdä ensimmäisellä palapelikoneella Suomessa, kertoo markkinointipäällikkö Jemina Heljakka Print&Medialle.

– Palapelimyynti on koronan myötä kasvanut huimasti koko Euroopan alueella ja vähän sen ulkopuolellakin, joten investointi omaan tuotantoon on ollut järkevää. Toinen kone palvelee syyspuolen tuotantoa, joka onkin ennätyssuuri. Pakkauksessa käytetään ensisijaisesti eurooppalaista kierrätyspahvia, ja palapelikartongin laatuun ja myös paksuuteen olemme kiinnittäneet paljon myös huomiota. Pystymme nyt toteamaan, että palapeliemme laatu vastaa eurooppalaisten markkinajohtajien laatua.

Heljakan mukaan pelituotteissa on pandemian aikana ollut lievää kasvua. Syynää kasvuun voivat olla myös monet onnistuneet uutuuspelit.

– Olemme kuitenkin investoineet myös pelituotantoon mm. uudella korttikoneella ja myös uudella etikettilaitteella, jolla pyrimme tulevaisuudessa karsimaan mm. pakkausmuovin (kelmun) käyttöä. Muutamat uudet tuoteperheet onkin jo valmistettu ilman perinteistä muovikutistetta.

Tacticin pelitehtaat sijaitsevat Porissa, jossa valmistetaan lähes viisi miljoonaa lautapeliä vuodessa.

Pelituotteiden kysyntä on kasvanut pandemian aikana. Kuva: Tactic Games.
Share: