Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suurkuvan materiaalikirjo elää koko ajan

1.3.2024 11:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kavalan on yksi PVC-vapaiden tulostusmateriaalien tarjoajista. Kuva: Kavalan.

Paino- ja pakkauspapereita on paljon, mutta suurkuvan materiaalimäärä on niitä huomattavasti suurempi. Suurkuvan tuotannossa käytetään hyvin monenlaisia materiaaleja ja ne myös muuttuvat ja kehittyvät nopeasti. Osa tästä valtavasta materiaalikirjosta on nähtävillä Sign, Print & Promotion -messuilla.

Materiaalikirjon laajuutta kuvaa hyvin se, että Suomen suurimman suurkuvamateriaalien tukkurin Spandexin varastossa on nyt noin 6 200 nimikettä materiaaleja ja tarvikkeita. Toisen suuren tukkurin Signcomin materiaalivarasto käsittää yli 2 000 nimikettä.

PVC-vapaat materiaalit yleistyvät

Yksi trendi suurkuvan materiaaleissa on ympäristöystävällisten materiaalien yleistyminen. Spandexin varastosta löytyy noin 350 PVC-vapaata materiaalia. Spandex ei ole mukana näillä messuilla, mutta Signcom ja Sesoma voivat messuilla kertoa omasta PVC-vapaiden tarjonnastaan.

PVC-vapaat materiaalit kiinnostavat asiakkaita ja niissä on tapahtunut paljon, kertoo Signcomin toimitusjohtaja Samuli Vuorenhela.

– Ekologiset materiaalit ovat monessa tuoteryhmässä korvanneet lähes kokonaan PVC-materiaalit. Uusien materiaalien hinta-laatusuhde on nyt sellainen, että muutos on tapahtunut, Vuorenhela sanoo.

PVC-vapaat ovat kuitenkin vain osa Signcomin tarjonnasta. Pääpaino on suosituilla Hexis- ja Orafol-materiaaleilla, mutta myös Igepan materiaaleja esitellään, ja ekologisia vaihtoehtoja tuodaan esille.

Aurinkosuojakalvoilla riittää kysyntää

Sesoma esittelee messuilla mm. ratkaisuja pian ajankohtaiseen ikkunoiden suojaamiseen.  Llumar-brändin laadukkaat kiinteistöjen ikkunakalvot suojaavat liialliselta lämmöltä ja haitallisilta ultraviolettisäteiltä. Ne säästävät kiinteistöjen jäähdytys- ja lämmityskustannuksia.

Sesomalla on tarjolla myös ISEE2 Total Mirror -tulostuspeilikalvo. Tämä edistyksellinen polyesterikalvo tarjoaa kaksisuuntaisen peiliefektin, sopeutuen saumattomasti sekä tasaisiin että kevyesti kaareviin pintoihin.

Taperoll myy erilaisia 3M:n teippejä ja suojia hyvin moninaisiin tarpeisiin – mm. autoteippejä, laivojen sisustamiseen käytettäviä paloluokiteltuja kalvoja, aurinkosuoja- ja turvakalvoja, autojen ikkunakalvoja, painettavia materiaaleja. Eräs trendi ovat turvakalvot, joilla esimerkiksi kultasepänliikkeet teippaavat näyteikkunansa.

UPM tarjoaa nyt suurkuvamateriaaleja

Messuilta voi löytää myös uusia vaihtoehtoja tulostusmateriaaleiksi. Vähemmän tunnettu brändi on Intercoat, jonka takana on nyt UPM. UPM osti vuonna 2022 saksalaisen AMC-yhtiön, jonka brändi Intercoat ei ole markkinoiden suurin, mutta kasvava. Intercoatilla on mm. PVC-vapaita tarroja, tarroja lyhytaikaisiin käyttötarkoituksiin sekä erikoiskalvoja erikoispinnoille.

Intercoatin materiaaleja esittelee messuilla Lexplast, joka tarjoaa myös sisustuskalvoja ja brittiläisen Metamarkin tarramateriaaleja. Metamarkin uutuuksia ovat mm. vaikeasti kiinnittyville pinnoille sopiva MetaGrab-liimateknologia sekä heijastavat vinyylitarrat autoteippaukseen.

Vink Finlandin tuotevalikoimaan kuuluvat laajalti erilaiset suurkuvamateriaalit, tarvikkeet sekä kemikaalit mainostuotantoon. Messuilla yritys esittelee mm. Swedboardin uusia levyjä myymälärakenteisiin ja somisteisiin. Valkoinen kartonkilevy on jopa 3200 mm leveä eikä repeä taivuttaessa. Levy soveltuu hyvin teipattavaksi ja suoratulostettavaksi. Levyä löytyy myös komposiitilla päällystettynä.

Future Display on virolainen yritys, joka tuo messuilla esille erityisesti ekologisesta Re-board kevytlevymateriaalista tehtyjä myymäläratkaisuja. Future Displaylla on paljon kokemusta mm. modulaaristen ratkaisujen suunnittelusta kevytlevystä.

Swedboardin levyt soveltuvat myymälärakenteisiin ja somistuksiin. Kuva: Swedboard.

 

Array
Share: