Strategiaa voi avata myös lautapelillä

24.11.2020 09:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Polarian strategiapeli yhdistelee tuttuja elementtejä tutuista lautapeleistä. Pelissä pääsee esimerkiksi selittämään yrityksen sanastoa Aliaksen hengessä. Kuva: Polaria.

Pelilliset menetelmät ovat nousussa opetuksen välineinä. Kylpyhuonekalusteita valmistava Polaria Oy uskoo, että myös strategiaa voi tehdä tutuksi itse suunnitellun lautapelin avulla. Se havaittiin hyväksi menetelmäksi, kun yrityksen henkilökunta syventyi toissa viikolla pelaamaan maailmanensi-iltansa saanutta Polaria – Arjessa mukana -lautapeliä.

Polarian 50-vuotisjuhlavuoden aikana kirjattiin yrityksen strategia, joka luo suuntaviivat seuraaville vuosille. Strategiaa tehtiin tutuksi henkilöstölle Polarialle rakennetun lautapelin avulla. Lautapelin oli suunnitellut pelillisiin menetelmiin erikoistunut muotoilutoimisto Design Huovi ja visuaalisesta ilmeestä vastasi Kojootti Design.

Lautapeli yhdistelee tuttuja elementtejä tutuista lautapeleistä. Pelissä pääsee esimerkiksi selittämään yrityksen sanastoa Aliaksen hengessä.

– Pelilliset menetelmät ovat loistavia laajojen tai haastavienkin asioiden opettamiseen ja tutuksi tekemiseen. Peleissä kokonaisuudet voidaan palastella ja osallistaa sekä haastaa pelaajia tuoden vakavaankin kokonaisuuteen ripaus hauskuuttaa. Pelaaminen tuo työyhteisöt toisilleen tutuksi uudella tavalla, ryhmäyttää ja rikkoo hierarkiaa. Pelejä voidaan myös muunnella erilaisiin käyttötarkoituksiin helposti, kertoo muotoilija Heidi Huovinen Design Huovista.

Huovisen mukaan pelilliset menetelmät ovat nyt kovassa nousussa.

– Mutta Polaria on varmasti ensimmäinen yritys, joka on pelillistänyt yrityksen strategian, Huovinen kehuu.

Henkilökunta tyytyväistä toteutukseen

Tuotantopäällikkö Sanna Översti oli tyytyväinen pelin osallistavaan toteutukseen.

– Pelillistäminen oli loistava idea ja olen saanut myös tuotannon henkilöstöltä positiivista palautetta pelituokiosta. Pelissä jaksaa keskittyä paremmin kuin luennolla. Kun jokainen vuorollaan luki toisilleen strategiaan liittyviä tietoiskuja, sisäistyi tärkeimmät asiat toivottavasti paremmin kuin ainoastaan jonkun toisen kertomana.

Polariassa on jo suunniteltu jatkoa, ja pelejä aiotaan hyödyntää esimerkiksi opiskelijoille ja mahdollisesti myös asiakkaiden parissa.

Share: