Stora Ensolta uusia pakkauskartonkeja

19.2.2020 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Stora Enson uudet suojakerroskartongit soveltuvat erityisesti pikaruokapakkauksiin ja kuiviin elintarvikkeisiin. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso laajentaa uusiutuvien pakkausmateriaaliensa valikoimaa uusilla kartonkikuppeihin ja elintarvikepakkauksiin tarkoitetuilla suojakerroskartongeilla. Uusi suojakerrosratkaisu perustuu dispersioteknologiaan ja palvelee varsinkin pikaruoka-alaa, joka tarvitsee ympäristöystävällisiä, uusiutuvia ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja korvaamaan muovipakkauksia.

Stora Enson uusia, fluorittomia Aqua ja Aqua+ -suojakerrosratkaisuja käytetään kuppi- ja elintarvikekartongin valmistuksessa perinteisen muovipäällysteen sijasta. Aqua on rasvankestävä, kun taas Aqua+ on sekä nesteen- että rasvankestävä.

– Uudet suojakerroskartonkimme on tarkoitettu päivittäistavaraketjuille ja brändinomistajille, jotka haluavat parantaa pakkaustensa kierrätettävyyttä ja vastata ympäristötietoisten kuluttajien vaatimuksiin. Tuotteet soveltuvat kartonkikuppeihin, jäätelö-, pikaruoka- ja pakasteruokapakkauksiin sekä kuivien elintarvikkeiden pakkauksiin, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan uusista suojakerrosratkaisuista vastaava johtaja Ebba Mannheimer.

Kaikki Stora Enson kartongit valmistetaan kestävästi hankitusta, uusiutuvasta puukuidusta. Aqua-tuotteiden pinta viimeistellään vesipohjaisella dispersioteknologialla. Näin kartonki kestää käytön aikana nestettä ja rasvaa, mutta hajoaa kierrätysprosessissa paperin tavoin.

Dispersiosuojakerros on saatavissa kahteen eri pohjakartonkiin, mikä varmistaa laajat muotoilumahdollisuudet ja pakkausten toiminnallisuuden eri käyttökohteissa. CKB Nude Aqua by Stora Enso on luonnollisen ruskea kraft-kartonki, joka sopii lyhytaikaiseen elintarvikekontaktiin pikaruokapakkauksissa ja kuivien elintarvikkeiden pakkauksissa. Cupforma Natura Aqua+ by Stora Enso on kartonkikuppeihin tarkoitettu materiaali. Sisäpuolen dispersiosuojakerroksen kanssa se soveltuu kuumille juomille, ja molemmin puolin käsiteltynä kylmille juomille ja jäätelöpakkauksiin. Materiaalien painatus ja jatkojalostus onnistuvat nykyisillä konelinjoilla.

Share: