Stora Enso esittelee uusiutuvia ratkaisuja Lahdessa

23.2.2017 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Lahden kilpailujen mitalipakkauksia. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso edistää Lahden Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuiden vastuullisuutta tuomalla tapahtumaan laajan valikoiman uusiutuvia tuotteita. Yhtiö on työskennellyt tiiviissä yhteistyössä kisaorganisaation kanssa edistääkseen uusiutuvien materiaalien käyttöä ja kestäviä ratkaisuja.

Uusiutuvia materiaaleja kuten kartonkia ja paperia käytetään monissa kisojen kierrätettävissä tuotteissa, kuten painopapereissa, roskakoreissa, liukureissa ja mukeissa. Kaikki tapahtumassa kerätty kierrätyskartonki toimitetaan uusien aaltopahvipakkausten raaka-aineeksi.

Stora Enso esittelee tuotteitaan ja ratkaisujaan Suurhallin näyttelyalueella ja kahdella laavulla Lahden MM-kisa-alueella. Katsojien ja kisajärjestäjien käytössä on suuri valikoima uusiutuvia tuotteita. Stora Enson puutuotteita voi nähdä esimerkiksi pääportissa, palkintojenjakokorokkeessa, laavuissa, mäkihyppytornin sisustuksessa ja biokomposiitista valmistetuissa kisatorvissa. Stora Enson puupellettejä käytetään tapahtumassa lämmittämiseen.

– Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut Lahdessa ovat Stora Ensolle hieno mahdollisuus näyttää miten kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

– Uusiutuvien materiaalien käyttäminen kisojen pakkauksissa, biomateriaaleissa, puutuotteissa ja paperissa on hyvä alku, mutta näemme merkittäviä mahdollisuuksia viedä vastuullisten tapahtumien järjestäminen vielä pidemmälle. Puut varastoivat kasvaessaan hiilidioksidia ja puusta valmistetut tuotteet tarjoavat hiilijalanjäljeltään pienemmän vaihtoehdon monille kilpaileville tuotteille, jotka on valmistettu uusiutumattomista materiaaleista. Stora Ensossa innovoimme ja kehitämme jatkuvasti uusia puupohjaisia ratkaisuja, lisää Sundström.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut järjestetään Lahdessa 22.2.−5.3.2017.  Stora Enso on kisojen pääyhteistyökumppani.

Share: