Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Siirtokuvan valttina kotimaisuus ja nopeus

4.5.2022 14:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Siirtokuva Oy:n toinen omistaja Mikko Koljonen uskoo, että suomalaiselle työlle annetaan jatkossa yhä suurempi merkitys, kun vanhoissa tuotantoketjuissa on ongelmia. Kuva: Siirtokuva.

Siirtokuva Oy:ssä uskotaan, että suomalaiselle työlle annetaan jatkossa yhä suurempi merkitys, kun vanhoissa tuotantoketjuissa on ongelmia. Tuoreen siirtokuvatekniikkaa tarjoavan yrityksen toiminnan kulmakivenä on nopeus; toimitukset parissa päivässä.

Jos asiakas tarvitsee ylihuomiseksi sata paitaa, johon pitäisi painaa tietty kuva, niin ottakaapa yhteyttä tamperelaiseen Siirtokuva Oy:hyn. Siellä on tähän valmis toimintapa. Nopeus on muutenkin yrityksen toiminnan kulmakivi.

– Monessa tilauksessa on aivan ratkaiseva juttu, kestääkö toimitus viikon vai pari päivää. Me pääsemme kahteen päivään, sanoo tamperelaisen Siirtokuva Oy:n toinen omistaja Mikko Koljonen.

Hänen ammatillinen taustansa on mainostoimisto- ja tulostuspuolella. Toinen omistaja Pertti ”Pepe” Ylenius on taas tekstiilimerkkauspuolen miehiä. He ovat vanhoja perhetuttuja. Ja kun Siirtokuva on vasta vajaan vuoden ikäinen yritys, on selvää, että nämä messut ovat heidän ensimmäisensä.

Yritys on käynnistynyt Koljosen mukaan tosi mukavasti. Se myy siirtokuvatulostimia, materiaaleja ja kalvoja muille yrityksille. Sen lisäksi se tulostaa itse siirtokuvia DTF-tekniikalla. Näin se käy:

– Siirtokuva tulostetaan suoraan kalvolle mustesuihkutulostinta muistuttavalla laitteella. Ensin värillinen kuva, päälle valkoinen väri, siihen pulverimainen liima, joka sulatetaan päälle sulatusuunissa. Lopputulos onkin sitten valmis prässättäväksi, Koljonen selittää.

Messuja hän odottaa kovasti, varsinkin kun pääsee sinne nyt omalla firmalla, omalla tuotteella ja omilla ideoilla.

– Otetaan iso tulostin mukaan, tulostetaan DTF-tekniikalla tarroja, ja jaetaan niitä. Messuvieraat voivat halutessaan itse testata, miten tarrat käyttäytyvät. Uskon todella, että me kiinnostamme ihmisiä, sillä kyseinen tekniikka voi olla monelle uusi. Uskon myös, että saamme messuilta hyviä kontakteja.

Hän pitää messuja sikälikin tärkeinä, että Suomessa on omanlaisensa markkina siirtokuville.

– Meillä painettavat sarjat ovat poikkeuksetta pieniä, 20–200 kappaleen suuruusluokkaa. Suomalaisella työllä on myös yhä suurempi merkitys, kun tuotantoketjuissa on ongelmaa.

Tiina Ruulio

Siirtokuva Sign , Print & Promotion -messuilla

Array
Share: