Seurakunnille yhteinen lehti pääkaupunkiseudulla

25.2.2016 07:44Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Kirkko ja kaupunki-lehti

Helsingin Kirkko ja kaupunki, Espoon Esse ja Vantaan Lauri lakkautetaan ja tilalle perustetaan pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen lehti. Uuden lehden nimeksi tulee Valomerkki jo olemassa olevan yhteisen verkkomedian mukaan.

Lehti on sisällöltään osin yhteinen, mutta siitä ilmestyy kolme eri versiota kunkin kaupungin seurakuntien erityistarpeisiin. Uudistus toteutuu vuoden 2017 alusta.

– Suunnitelmat ovat pitkällä, mutta lopulliset päätökset tehdään kunkin seurakuntayhtymän luottamuselimissä kevään aikana, sanoo Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja sekä Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Seppo Simola Kotimaa-lehdelle.

Simolan mukaan ihmisten käyttäytymisessä on tapahtunut muutoksia, ja asioita luetaan sekä etsitään aiempaa enemmän verkosta. Toisena syynä uudistukseen ovat Simolan mukaan niukkenevat resurssit. Uusi lehti alkaa ilmestyä joka toinen viikko, minkä avulla saavutetaan huomattavia säästöjä.

Säästyneillä varoilla on tarkoitus luoda vahva, yli 20-henkinen toimitus tekemään sisältöjä niin lehtiin kuin verkkoon. Uudelle Valomerkille on tarkoitus hakea myös omaa päätoimittajaa julkisella haulla. Kirkko ja kaupunkia, Esseä ja Vantaan Lauria kustantaa Kotimaa Oy, joka julkaisee myös Kotimaa24:ä.

Share: