Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Satokausikalenteri laajenee ruokayhteisön tuella

6.8.2021 10:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Satokausikalenterin tuoteperhe on laajentunut ja tietosisältö kasvanut. Kuva: Satokausi Media.

Satokausikalenteri-konsepti on kasvanut nopeasti merkittäväksi painetuksi ja digitaaliseksi mediaksi. Satokausikalenterin luomat sisällöt tavoittavat kuukausittain digitaalisesti yli puoli miljoonaa suomalaista. Yhteistyökumppaneina kustantajalla on kotimaisia ruoka- ja lifestyle-brändejä. Painettujen kalenterien tuoteperhe on myös kasvanut.

Satokausikalenteri on tiedotteen mukaan seinälle ripustettava tietokirja, joka antaa aina täsmävinkit kuukauden parhaista kasviksista. Kasvisten hinta, laatu ja maku vaihtelevat sesonkien mukaan eri vuodenaikoina. Satokausikalenterin avulla jokainen osaa valita yli 200 eri kasviksen joukosta aina parhaimmat ja edullisimmat raaka-aineet.

– Teimme jälleen palautekyselyn Satokausikalenterin tilaajille ja se vahvisti visiotamme Suomen kauneimmasta painotuotteesta. Vuoden 2021 Satokausikalenteri oli visuaalisesti erilainen, mutta päätimme toteuttaa vuoden 2022 kalenterin täysin kuvitettuna. Kalenterin ulkoasusta ja taittamisesta on vuodesta 2018 vastannut By your side creativen Anna Salmisalo ja annoimme hänelle jälleen vapaat kädet. Lopputulos on erittäin kaunis sekä käytettävä, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula kuvailee.

Satokausikalenterin tietokirjasisältöihin on myös satsattu ja kustannustoimittamisesta sekä sisällöntuotannosta on vastannut pitkän linjan kirjoittamisen ammattilainen Pia Alapeteri.

Satokausikalenterista löytyy myös tietosisällöiltään täysin identtinen Perhekalenteri, jonka avulla lapsiperheet voivat seurata menojaan sekä lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossa. Viime vuonna lanseerattu Puutarhapäivyri luo myös nahkansa. Suuren suosion saavuttanut tuote myytiin loppuun jo ennen joulua. Nyt sisältöjä on lisätty ja tarkennettu tilaajilta kerätyn palautteen perusteella ja toiveiden mukaisesti tuotteeseen on tuotu enemmän ruokakaupassa helpottavaa Satokausi-tietoutta.

Satokausikalenterista on myös nyt julkaistu ruotsinkielinen versio. Kalenterien kustannustoimintaa harjoittaa vuonna 2018 perustettu Satokausi Media Oy, jonka liikevaihto on noussut nopeasti. Huhtikuussa 2020 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli 1,4 miljoonaa euroa.

Reino Lantto

Share: