Sappi kehitti uuden paperin sublimaatiotulostukseen

18.4.2019 09:02Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Rolandin Texart-sublimaatiotulostin. Kuva: Roland DG.

Sappi on kehittänyt uuden paperin sublimaatiotulostukseen. Se on optimoitu glue belt-tulostimille, mutta sopii myös muille nopeille tulostimille. Uusi paperi lisää Sappin mukaan painamisen tuottavuutta.

Uusi Transjet Drive sublimaatiopaperi laajentaa yrityksen tuotevalikoimaa keveämpiin grammapainoihin. Paperin toinen puoli on hyvin sileä, mikä mahdollistaa paremman ajettavuuden nopeissa tulostimissa, joissa on glue belt -järjestelmä. Paperia on saatavissa grammapainoissa 45 ja 55.

Sappin mukaan paperi sopii myös muille nopeille sublimaatiotulostimille. Paperin toisen puolen käsittelyn ansiosta se pysyy painoradalla siirtyilemättä ja voi tulostua nopeasti. Paperi ei kuitenkaan kiinnity rataan, vaan poistuu siltä jättämättä jälkiä.

Toiselta puolelta paperi on päällystetty siten, että väri kuivuu nopeasti ja tekstiilin väri näyttää hyvin värikylläiseltä. Kuivuminen on nopeaa. Paperi sopii erityisesti muotikankaisiin ja kodin tekstiileihin kuten huiveihin, verhoihin ja vuodevaatteisiin. Grammapaino 55 sopii myös mainostekstiileihin.

Uudet paperit eivät sisällä PE-muovia ja ne on tehty kierrätyskelpoisesta sellusta. Papereita esitellään Fespa-messuilla toukokuussa.

Share: