Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Santala Print panostaa suurkuvatuotantoon

12.5.2022 10:16Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Santala Printin ylpeys on viisi metriä leveä tulostava suurkuvatulostin, joka hankittiin yritykseen muutama vuosi sitten. Kuvassa myös yrityksen toimitusjohtaja Turo Santala. Kuva: Santala Print.

Santala Printissä kaksi rauhallista koronavuotta käytetiin toiminnan ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Panostukset suurkuvatuotantoon ovat kannattaneet. Tilauskanta on normalisoitunut ja vauhti kiihtyy koko ajan.

Kun vauhti on kovaa, sitä tärkeämmiksi myös alan messut koetaan.

– Juuri oikea aika ja paikka meille. Voimme esitellä messuvieraille laajaa palveluvalikoimaamme. Voisi sanoa, että tarjolla on kaikille jotain, toimitusjohtaja Turo Santala kertoo.

Lapualla sijaitseva Santala Print on jo yli 50 vuoden ikäinen yritys, Turo Santalan isän perustama. Se tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman suurkuvatuotteita, telinerakenteita ja valomainoksia. Pääosin tehdään alihankinta- ja sopimusvalmistusta graafisen alan toimijoille – eli messujen asiakaskunta on Santalan mielestä juuri se oikea.

– Laatu, kokemus ja innovaatiot ovat avainasemassa koko ajan uudistuvilla markkinoilla. Meille on tärkeää tarjota monipuolisesti palveluita sekä toteuttaa kaikki asiakkaidemme tarpeet.

Santalassa tulostetaan hyvin monenlaisia materiaaleja esimerkiksi urheilutapahtumiin, messuille, festareille ja niin edelleen.

Santala Printin liikevaihto oli viime vuonna 2,8 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle haetaan 20 prosentin kasvua.

Santala Print on viime vuosina investoinut paljon ja kehittänyt muutenkin liiketoimintaa. Yritykseen on hankittu Suomen ainoa viisi metriä leveä suurkuvatulostin ja tuotantotilat ovat kasvaneet lähes 6 000 neliömetriin. Ja kun keskeisistä bisnesasioista puhutaan, Santala muistuttaa, että isojen banderollien puolella kilpailijoita on Suomessa enää harvakseltaan.

Yrityksen tuotannosta 80–90 prosenttia syntyy alihankinnasta graafisen alan toimijoille. Tästäkin syystä Santala pitää messuja erittäin tärkeänä paikkana myös verkostoitumisen näkökulmasta. Kun on paljon uutta esiteltävää vaikkapa suurkuvapuolella, ovat messut juuri oikea paikka mennä ja jäädä asiakkaiden mieleen, niin tuttujen kuin tuntemattomienkin.

– Esittelemme messuilla nimenomaan monipuolisuuttamme, vaikka emme voikaan tuoda sinne uutta viiden metrin tulostinta, joka on ainoa laatuaan Suomessa.

Tiina Ruulio

Santala Print Sign, Print & Promotion -messuilla

Array
Share: